En Sıcak Konular

Rasmussen'den Ankara-Atina çıkartması

2 Ekim 2010 13:22 tsi
Rasmussen'den Ankara-Atina çıkartması NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in, çözülemeyen Kıbrıs sorunu nedeniyle zora giren AB-NATO işbirliğindeki engellerin kaldırılmasını için 7 Ekim'de Türkiye'ye gideceği ve bir takım temaslarda bulunacağı bildirildi.

Rum Politis gazetesi bugün yayımladığı haberinde, 7 Ekim'de Türkiye'ye gidecek olan Rasmussen'in Güney Kıbrıs'ın, barış için ortaklığa katılmamaktaki ısrarının köreltilmesini sağlayacak zor bir çözüme kendini adadığını yazdı.

Rasmussen'in Kıbrıs sorunu nedeniyle AB-NATO işbirliğindeki engellerin kaldırılması ve Türk yetkilileri konuyla alakalı yumuşatmak için girişimlerde bulunacağını yazan Politis gazetesi, Türkiye'nin Kıbrıs'ı NATO ile ilgili herhangi bir şeyden yoksun bırakmayı durdurması için çalışmalarda bulunacağı belirtildi.

Rasmussen'in Ankara ile tartışacağı öneriler ve fikirlerin bilinmediğini kaydeden gazete, masada bulunan ve esin kaynağı Yunanistan olan senaryoların, Lizbon Anlaşması'nın öngördüğü maddelerin paralel kullanımıyla "Berlin Plus Anlaşması"nın by-pass edilmesiyle ilgili olduğunu belirtti. Haberde, bu çerçevede diğer NATO üyesi ülkeler ve NATO'yu oluşturan AB üyesi ülkelere değinilmeksizin, iki örgüt arasında yapılacak işbirliğinin yöntemlerini belirleyecek olan bir anlaşmanın arandığı kaydedildi.

Rasmussen'in konuyla alakalı olarak Atina'ya da gitmeyi istediği belirtilirken, Yunanistan Hükümeti'nin ziyaret için önerilen 21 Ekim'i kabul etmediğini ve Rasmussen'den Atina'ya, Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin hemen ardından gitmesini talep ettikleri belirtildi. Ziyaretin beklenen tarihten daha önceye, yani 11 Ekim tarihine alınmasının sebebinin, 14-15 Ekim tarihlerinde NATO Üyesi Ülkelerin Dışişleri ve Savunma Bakanları Toplantısı'nın gerçekleştirilecek olması ve Atina'nın bu toplantıda, içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulmayı arzulaması nedeniyle, Yunanistan için büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

Cihan



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,210 µs