En Sıcak Konular

Bitlis'i Kontrterör Dairesi öldürdü

2 Ekim 2010 09:35 tsi
Bitlis'i Kontrterör Dairesi öldürdü İkinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı Durmuş Ali Özoğlu, Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'i Kontrterör Daire Başkanlığı'nda yetişen ekibin öldürdüğünü ileri sürdü.

Özoğlu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ilginç iddialarda bulundu.


OKTAY ÖLDÜRÜLDÜ, BİRGÜN BİLİYOR: Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın cinayete kurban gittiğini milletvekili Recai Birgün'ün bildiğini öne süren Özoğlu, Birgün'ün telefon kayıtlarının dinlenmesini istedi. Oktay'ın Ergenekon'da bulunan mühimmatlar nedeniyle öldürüldüğünü iddia eden Oktay, gömme işinde NATO'nun da rol aldığını savundu. Mehmet Eymür'ün başında olduğu MİT Kontrterör Dairesi'nde, asker, polis ve MİT personelinden oluşan 100 kişilik ekibin İsrail ve ABD'de özel eğitim aldığını belirten Özoğlu, buradan ayrılanların bugün cemaatte ishtihbarat örgütü kurduğunu savundu.


SINIR MUSUL'A KAYACAKTI: Eşref Bitlis'in Kuzey Irak'a yapılacak en büyük operasyonu yönettiğini, sınırın Musul'a kaydırılıp terörün bitirileceğini belirten Özoğlu, Bitlis'in uçağıyla Amerikalıların uçaklarının aynı yerde durduğunu ve düşürüldüğünü savundu. Turgut Özal'ın operasyonu bildiğini, Musul ve Kerkük olayını halletmeyi planladığını ifade eden Özoğlu, 'Yapamadan gitti' dedi. Özoğlu, 2 Yunan subayının Türk helikopterini düşürmesinin ardından Tansu Çiller hakkında askeri casusluktan soruşturma yapıldığını savunarak, 'Kontrterör Dairesi'nde yetişenler bugün operasyonları Gülen örgütüyle yapıyor. Cem Ersever, Eşref Paşa'nın adamlarındandı. Onu da öldürdüler. Paşanın dağ kadrosundaki herkesi, anti Amerikancı Kürt ve Türk aydınlarını öldürdüler'' dedi. Özoğlu, Eymür'ün, Hanefi Avcı'yı içeri aldırdığını ileri sürerek, Avcı ile Bülent Orakoğlu'nun askeri casusluktan cezaevinde yattığını iddia etti. Özal suikastının sahte olduğunu iddia eden Özoğlu, Albay Rıdvan Özden'in ise terör örgütüyle çatışmada öldüğünü ileri sürdü.


TAKLİTLERİMİZDEN SAKININ: Gazeteci Mustafa Balbay ise 'Amcası ölen 'Ergenekon' diyor. Bizi çarmıha gerip taşlatıyorsunuz. İçinde polis müdürü, avukat, gazeteci, parti lideri olan örgüt dünyada yok. Başka şubemiz yok. Taklitlerimizden sakının'' dedi.

Öcalan'ın sözleri 'hadi lan' dedirtti
İKİNCİ Ergenekon Davası'nın 85. duruşmasında, söz alan Albay Hasan Atilla Uğur, teröristbaşı Abdullah Öcalan'la ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Daha önce, Öcalan'ı 1999'da sorguladığını belirten Uğur, verdiği bilgilerin doğru çıktığını ve sürekli 'Beni asmayın' dediğini söyledi. Öcalan'ın 'Sadece Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya değil, bütün Türkiye'ye talibiz' dediğini, kendisinin içinden 'Hadi lan' diye geçirdiğini belirten Uğur şöyle devam etti: Onlarla gelen bir afta beni buradan çıkaramazsınız. Onlarla aynı aftan yararlanmayı şerefsizlik sayarım.'

Doğan'a 'kayıt' sorgusunda 2. Gün
ERGENEKON sanığı emekli Albay Arif Doğan, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili internete düşen ses kaydına ilişkin ek ifade verdi. Söz konusu kayıtta, 'Eşref Paşa'nın ölümü... Cem Ersever yaptığı diyorlar. Destek vermesem nah öldürürlerdi' ifadeleri yer almıştı. Sözlerinin montajlandığını savunan Doğan, önceki gün de Savcı Zekeriya Öz'e ifade vermişti.

Akşam



Bu haber 1,110 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,470 µs