En Sıcak Konular

SP Lütfü Esengün'e emanet

1 Ekim 2010 20:54 tsi
17 Ekim'de yapılması planan olağanüstü kongreye kadar SP Genel Başkanvekili Lütfü Esengün olacak.

Cuma Namazı'nı Kocatepe Camii'nde kılan Numan Kurtulmuş, şu anda İlci Otel'de kurmaylarıyla yeni yol haritası üzerine toplantı yaparken, 17 Ekim'de yapılması planan olağanüstü kongreye kadar SP Genel Başkanvekili Lütfü Esengün olacak.

Cuma Namazı'nda çıkışta, vatandaşların sevgi gösterisiyle moral bulan Numan Kurtulmuş, Kurtulmuş, daha sonra Başkanlık Divanı üyesi kurmaylarıyla İlci Otel’de toplantıya geçti. Şu sıralarda devam eden toplantıda, yol haritası tartışılıyor.

GENEL BAŞKAN VEKİLİ ESENGÜN

Kurtulmuş'un Genel Başkanlıktan istifasının ardından SP Genel Başkanvekili Lütfü Esengün oldu. Dün yapılan son toplantıda, bazı kurmayların, “Biz de il başkanlarımız ve illerdeki yönetim kurulu üyelerimizle birlikte topluca istifa edelim” derken, Kurtulmuş'un, “Acele etmeyelim” kararı verdiği öğrenildi. Bugünkü İlci Otel toplantısından da bu yöndeki kararın devam etmesi yönünde görüşün çıkması bekleniyor.
 
Toplantıdan, "Topluca istifa edelim" kararı çıkarsa yani Esengün de istifa ederse, SP'nin geçici Genel Başkanvekili'nin kim olacağı tartışma konusu. Tamamı Kurtulmuş'la birlikte hareket eden Başkanlık Divanı'ndan partide kimse kalmayacak. Bu durumda, bu görevin Erbakan yanlısı GİK üyelerinden birine verilebileceği gibi, Esengün'ün kongreye kadar devam edebileceği de kaydediliyor.

HEDEF YENİ PARTİ

Kulislerde, Kurtulmuş’un ekibiyle birlikte 2011 Haziran ya da Temmuz ayında yapılacak genel seçimlere kadar teşkilatlanmasını tamamlayamayacağı için seçime girme hakkı bulunan partilerden birine katılacağı konuşuluyor. Tuna Bekleviç’in Güçlü Türkiye Partisi ve şair Sezai Karakoç’un Yeniden Diriliş Partisi isimleri geçiyor ancak, Kurtulmuş ve kurmayları, “Yeni partiyi kısa sürede kurup 70’e yakın ilde teşkilatlanmayı tamamlarız. Seçimlere yaklaşık 10 ay var. Bu süre bizim için yeterli olur. 3-4 ay içinde seçime hazır hale geliriz” görüşünde. Kurtulmuş ve ekibi, yeni partinin ismi ve ideolojik tabanı üzerinde istişarelerini haftaya kadar sürdürecek.

dunyabulteni

 



Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,506 µs