En Sıcak Konular

Davutoğlu: Türkiye terör karşısında her zaman her türlü tedbiri alır

1 Ekim 2010 20:06 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin terör tehdidi karşısında gerekli tedbirleri her zaman aldığını belirterek, bu konuda Irak Hükümeti ile alınacak tedbirlerin ne olacağı konusunun her zaman hükümetin gündeminde olduğunu söyledi.

New York dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye ile Irak arasında bir tampon bölge oluşturulması ile ilgili soruya Dışişleri Bakanı Davutoğlu; ''Türkiye tabii ki terör tehdidi karşısında gerekli tedbirlerini alır. Ancak bahsettiğiniz tarzda bir güvenlik koridoru kurulması konusunda şu anda bir aşamaya gelmiş bir çalışmamız yok. Irak Hükümeti ile alınacak tedbirler, tabii ki her zaman hükümetimizin gündemindedir." dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Irakta yaptığı temasların önemini vurgulayan Davutoğlu bu temasların terörün bağlantılarını kesmek için önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Davutoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin Mavi Marmara saldırısı ile ilgili raporuna Amerika'nın ret oyu vermesini ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin çekimser kalmasını vicdanlarında nasıl değerlendirdiklerini merak ettiğini sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Amerika Temsilciler Meclisinden çıkan kararın oldu bittiye getirildiğini söyledi. Çok az temsilcinin katıldığı bu kararın ciddi bir ağırlığının olmadığını kaydetti. Yine de girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Davutoğlu; "ABD gibi büyük bir devletin temsilciler meclisine yakışmıyor. Kararın kendisi ve sonuçları itibariyle ciddiye alınması gereken bir yön görmüyorum. Bu konudaki tüm rahatsızlıklarımızı muhatlaparımıza ilettik." şeklinde konuştu.


"OSMANLI ŞEHİTLERİ'NİN RUHLARI ŞAD EDİLECEK"

Filistin Nablus'ta bir kazı esnasında mağara da bulunan Osmanlı Askerlerinin ne olacağı ile ilgili soruya Davutoğlu; "Onların ruhlarını şad edecek şekilde yapılması gereken her şey yapılacak." dedi.

Bu konu ile ilgili Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile telefonda görüştüğünü belirten Davutoğlu Abbas'ın bu konuda Türkiye'nin ön gördüğü her şeyi kabul etmeye hazır olduğunun altını çizdi.

cihan

 

 

 



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,551 µs