En Sıcak Konular

Başbakan'dan 'tek tip askerlik' açıklaması

1 Ekim 2010 19:51 tsi
Başbakan'dan 'tek tip askerlik' açıklaması
Başbakan Erdoğan, Meclisin 23. Dönem 5. Yasama Yılı dolayısıyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tek tip askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın çalışma yaptığını belirterek, "Çalışmalarını yaptıktan sonra ben de kendilerinden bir brifing alacağım. Brifing aldıktan sonra bununla ilgili kararımızı vereceğiz." dedi.

Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla verilen resepsiyona katıldı. Basın mensuplarının tek tip askerlikle ilgili sorusu üzerine Erdoğan, "Şu anda tek tip askerlikle alakalı MSB ile Genelkurmay çalışmalarını yapıyor. Çalışmalarını yaptıktan sonra ben de kendilerinden bir brifing alacağım. Brifing aldıktan sonra bununla ilgili kararımızı vereceğiz. Şu anda askıya almak, rafa kaldırmak böyle bir şey henüz söz konusu değil. Konuyla ilgili çalışmaları bile görmüş değiliz. Dolayısıyla herhangi bir şeyi bilmeden bu konuda karar vermek yanlış olur." açıklamasını yaptı.

'Bedelliyi gündeme getirecek misiniz?' yönündeki soruya ise Erdoğan, "Şu anda üzerinde durmadığımız bir konuyu burada söylersem olmaz" diye konuştu.

Askeri İdare Mahkemesi'nin YAŞ kararlarıyla rütbe alamayan üç generalin durumuyla ilgili kararına ilişkin bir soruya ise Erdoğan, kendilerine böyle bir şeyin gelmediğini kaydetti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Anayasa'nın ilk üç maddesinde pozitif değişiklik yapılabileceği yönündeki sözleri için ise Erdoğan, "İçeriğinden haberim yok. Görmedim." şeklinde cevap verdi.

Yargıyla ilgili bir başka soruya ise Erdoğan, "Bunlar hep konuşulmuş şeyler. Bu konuyla ilgili benim 2005 Ağustos Diyarbakır konuşmamda bunların hepsi var. Son yaptığım Diyarbakır konuşmamda yine bunlar var. Yargıyla ilgili olarak bağımsızlığı, tarafsızlığı, düşüncelerim çok açık, net. Geciken adalet adalet değildir. Artık kalıplaşmış olan bir gerçektir. Bunu zaten kimsenin inkar etmesi mümkün değil. Biz geciken adaleti savunanlardan değiliz. Tam aksine geciken adaletin adalet olmadığını ve bunun için de ne gerekiyorsa yapalım, kadroysa kadro her şey yapalım. Ama maalesef bizim önümüz kesilmiştir. Biz kadro tahsis edelim derken önümüze kameralar çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Saadet Partisi'nden ayrılan Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçeceği yönünde söylentilerin olduğunun hatırlatılması üzerine, "Hayırlı olsun." dedi.

cihan



Bu haber 1,131 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs