En Sıcak Konular

Eczanelerde e-rapor devreye girdi, hastalar ilaçsız kaldı

1 Ekim 2010 19:15 tsi
Sosyal Güvenlik Kurulu Başkanlığı (SGK) tarafından 1 Ekim itibariyle uygulama konulan e-rapor uygulaması hastaları mağdur etti. Uzun süreli ilaç kullanan hastalar, raporlarıyla gittikleri eczanelerde ilaç alamadan geri döndü.

Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Kurt, raporlarıyla ilaç almak üzere eczaneye giden vatandaşların sıkıntı yaşayarak geri döndüklerini dile getirdi. Kurt, birçok eczacının SGK'nın düzenlemesinden haberdar olmadığını bu sebeple de gerekli hazırlığı yapamadığını ifade etti.

Öte yandan Bursa Eczacılar Odası internet sitesinde konuya ilişkin yapılan açıklamada, eczacılardan bölgelerdeki hastanelerle iletişime geçilmesi istendi. Eczacılar Odası Genel Sekreteri Cihat Türksever imzasıyla yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 'e-rapor' uygulamasının 1 Ekim itibariyle uygulamaya geçileceğinin altı çiziliyor. Açıklamada SGK'nın konuya ilişkin genelgesi şöyle özetleniyor:

"01.10.2010 tarihi ve sonrasında sağlık hizmet sunucularında ilaç temini amacıyla oluşturulan raporların eczane tarafından kaydedilemeyeceği. 01.10.2010 tarihinden önce çıkartılıp MEDULA hastane uygulamasına kaydedilmeyen raporların ise MEDULA hastane uygulamasından kaydedilmeyip, eczanelerce MEDULA eczane provizyon sistemine kaydedilebileceği. Söz konusu raporların kayıt edilmesiyle ilgili raporun doğruluğuna ve geçerliliğine yönelik sorumluluğun, raporu düzenleyen hekim ve en son raporu onaylayacak olan başhekimde olduğu bildirilmektedir."

Açıklamada konuya ilişkin yapılan girişlerde olumlu sonuç alınamadığına vurgu yapılarak eczacılardan gerekli tedbirleri almaları isteniyor:

"Meslektaşlarımız tarafından Birliğimize yapılan bildirimlerde hastaneler tarafından kaydedilen e-raporlarda hatalar olduğunun belirtilmesi üzerine konu Kurum yetkililerine aktarılmış, Kurum tarafından sistemdeki bu sıkıntı ile ilgili çalışmanın ardından konuya çözüm üretileceği bilgisi alınmıştır. Tüm Türkiye'de uygulamaya geçen bu sistemin ertelenmesi söz konusu olmadığından hastaların ilaç temininde zorluk yaşamaması ve eczanelerde karşılaşılabilecek olası mağduriyetlerin engellenmesi amacıyla Bölge Eczacı Odalarının süratle bölgelerindeki hastanelerle temasa geçerek, e-rapor şeklinde sisteme kaydedilecek raporların Sağlık Uygulama Tebliği'ne uygun şekilde düzenlenmesinin temin edilmesi büyük önem taşımaktadır."

cihan



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs