En Sıcak Konular

Uzanların davasında yeni gelişme

1 Ekim 2010 18:48 tsi
Uzanların dava dosyasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Uzanların 'kara para aklama' suçuna ilişkin yargılandığı dava dosyası özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı verilerek, Yargıtay'a gönderildi.

Şişli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, 'kara para aklama' suçunun örgüt faaliyeti kapsamında işlenip işlenmediğinin değerlendirilmesi için görevsizlik kararı verdiği Cem Uzan, Kemal Uzan ve Hakan Uzan'ın da aralarında bulunduğu 25 sanıklı davanın hangi mahkemede görüleceğine Uyuşmazlık Mahkemesi karar verecek. Dosyanın geldiği özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, görevsizlik kararı verdi. Mahkeme dosyayı Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderdi.

Şişli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği görevsizlik kararında Cem Uzan, Kemal Uzan, Hakan Uzan, Melahat Uzan, Ayşegül Uzan ve Yavuz Uzan'ın da aralarında bulunduğu 25 sanık hakkında "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçundan cezalandırılmaları amacıyla kamu davası açıldığı belirtilmişti. Şikayetçi ile İmar Bankası vekillerinin, "Bankacılık Kanununa muhalefet etmek" suçundan açılan davalar ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle dava dosyasının İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini talep ettikleri belirtilen kararda, görüşü sorulan savcının ise kara para aklama suçunun Uzan ailesi mensupları tarafından kurulmuş olan suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlendiğini, dosyanın özel yetkili ağır ceza mahkemesine gönderilmesi gerektiğini ifade ettiği aktarılmıştı. Kararda, sanıklar hakkında yargılamanın yapılması için dosyanın özel yetkili ağır ceza mahkemesine gönderildiği bildirilmişti.

Dosyanın geldiği özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemesini tamamladı. Suçun, örgüt suçu olmadığını belirten İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dosya hakkında görevsizlik kararı verdi. Cem Uzan, Kemal Uzan, Hakan Uzan, Melahat Uzan, Ayşegül Uzan ve Yavuz Uzan'ın da aralarında bulunduğu 25 sanık hakkındaki dava dosyası Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Davanın hangi mahkemede görüleceğine Yargıtay karar verecek.

cihan



Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,184 µs