En Sıcak Konular

'Wilders, hükümeti dışarıdan esir aldı'

1 Ekim 2010 15:52 tsi
'Wilders, hükümeti dışarıdan esir aldı' Hollanda'da kurulması planlanan sağ azınlık hükümetin programına yabancı kökenliler tepki göstermeye devam ediyor.

Demokratik Dernekler Federasyonu (DSDF) Başkanı Zeki Baran, "Hükümeti dışarıdan destekleyen Özgürlükler Partisi ve lideri Geert Wilders hükümeti esir aldı.

Uyum kurslarının daha çok zorlaştırılmasından tutun, çifte vatandaşlığı olanların, suç işlemeleri durumunda, Hollanda vatandaşlığının elinden alınmasına kadar birçok karar, hükümet programına girmiş durumda. Bunların olumsuz etkilerini günlük yaşamımızda yavaş, yavaş hissedeceğiz. Yabancıları zor günler bekliyor." dedi.

BASKI ARTACAK

Baran'a göre yabancı kökenliler, Wilders'ın desteklediği programla şu uygulamalardan endişe ediyor: Yeni alınacak 3 bin mahalle polisi ile sokak kontrolleri artırılacak. Yabancılar bu uygulamadan ciddi anlamda sıkıntı çekecek. Hollanda'da kaçak ikamet edenler cezaya tabi tutulacak. Yabancı görünümlü vatandaşların sürekli kimlik kontrolüne tabi tutulacağı açık. Yabancılara ait iş yerleri bu tür bahaneler ile sürekli baskınlara uğrayacak. 500 hayvan hakları polisi ile kurban bayramında 'helal kesimi' zorlaştırmak isteyecekler.

IRKÇILIK ARTACAK

Hükümet programında dış görünümünden dolayı iş bulamayanların ödeneklerinin kesileceği ifadesi yer alıyor. Sakalından ya da baş örtüsünden dolayı işe alınmayanlar bir de hükümet tarafından cezalandıracak. Radikal diye damgalanan imamlar sınır dışı edilecek. T.C. vatandaşlarını zorunlu uyum kurslarında muaf tutan ve diğer haklarını güvence altına alan Türkiye-AB Ortaklık Anlaşması'na karşı çıkılacak.

YOKSULLUK ARTACAK

Zeki Baran'a göre; bunun dışında tüm dar gelirliler gibi, sigortalardaki artıştan, ev kiralarının yükselmesine, fizyoterapi gibi tedavilerin cepten ödenmesinden, sosyal hakların kısıtlanmasına kadar birçok alandaki programı ile bütçeler de zorlanacak. Baran, "Son sözü Hristiyan Demokratlar'ın kongresi söyleyecek. Eğer koalisyona 'evet' derlerse bu hükümetin yabancılarda ve Müslümanlarda yaratacağı sıkıntıların sorumlusu CDA olacak." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,566 µs