En Sıcak Konular

Kimlik bilgileri çalınınca, 6 milyonluk borç altında kaldı

1 Ekim 2010 13:06 tsi
Bursa'da dolandırıcıların çaldıkları kimlik bilgileriyle piyasaya dağıttığı 6 milyon TL'lik çek yüzünden başı derde giren garson hakkında 25 ilde 250 dava açıldı. 2 çocuk babası Emin Ferik'in (32) kimlik bilgilerine ulaşan kimliği belirsiz kişiler, par

Adına, 25 ayrı ilde 4 ayrı bankadan toplam 6 milyon TL'lik çek kesilen Ferik, evine gelen 500 bin TL'lik icra ile şoka uğradı. 2 yıldır kimlik bilgilerinin çalındığını ispatlamaya uğraşan Ferik, hakkında açılan 250 davanın 35'inden berat etti.

Bursa'nın Kestel ilçesinde bir restoranda garsonluk yapan Emin Ferik, 2 sene önce kimlik bilgilerine ulaşan kimliği belirsiz şahıslar nedeniyle hayatı alt üst oldu. Adına çıkartılan sahte nüfus cüzdanı ile Emin Çelik Kapı İnşaat İzalasyon AŞ isminde paravan şirket kuran şahıslar, 4 ayrı bankadan paravan şirket adına çek alıp piyasaya sürdü. Bu yolla 6 milyonluk vurgun yapan şahıslar ortalıktan kayboldu.

MAHKEMEDE ŞİRKETİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Bir süre önce merkez Yıldırım ilçesindeki evine İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nden gönderilen mahkeme kağıdını alan garson Emin Ferik, mahkemenin yolunu tuttu. 11 bin TL tutarında karşılıksız çek kestiği gerekçesiyle mahkemelik olan Emin Ferik, mahkemeye "Benim çekle ne işim olur 6 senedir Bursa'da ki bir restoranta garsonum." dedi. Mahkemeden 'hayır sen şirket sahibisin. Bu imza sana ait değil mi" diye sorunca şok yaşadı.

6 MİLYONLUK VURGUN

Konuyu inceleyen İstanbul Emniyeti ve Beykoz Cumhuriyet Savcılığı, Emin Ferik adına en son Kavacık Mahalle Muhtarlığı'ndan Emin Çelik adına nüfus cüzdanı talep belgesi alındığını, Beykoz Nüfus Müdürlüğü'nden Emin Ferik'in kimlik bilgileriyle farklı resim ile sahte kimlik çıkarıldığını tespit etti. Beykoz ilçesinde kurulan Emin Çelik Kapı İnşaat İzalasyon AŞ adına 4 ayrı bankadan çek koçanı alan kimliği belirsiz dolandırıcıların bu yolla piyasayı 6 milyon TL dolandırdığı belirlendi.

25 İLDE 250 AYRI DAVA

Türkiye'nin 25 ayrı ilinde Emin Ferik adına çek ciro edilmesi nedeniyle karşılıksız çıkan çekler yüzünden alacaklarının peşine düşen mağdurlar, 2 yılda 25 ilde toplam 250 adet dava açtı. Parasızlık yüzünden avukat tutamayan Emin Ferik, 2 yıldır il il sürdürdüğü hukuk mücadelesinde 35 davadan beraat etti.

2 yıl boyunca polis tarafından 10 kez gözaltına alınıp bir çok kez nezarette yatmak zorunda kalan Emin Ferik, hakkında devamlı dava açıldığını söyledi. Ferik, yaşadıklarını şöyle anlattı: "2 senedir il il dolaşıyorum. Her mahkemede en az 300 TL dosya parası veriyorum. 2 senedir bu işten kurtulmak için 50 bin TL masraf yaptım. Bildiğim mahkemelere gidiyorum bilmediklerimden aramam çıkıyor. 10 kez nezarette yattım. Artık birilerinin bu işe 'dur' demesini istiyorum. Eve götürecek ekmek parası bile bulamaz hale geldim."

(CİHAN)



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,062 µs