En Sıcak Konular

AK Parti'li Şahin: Yaşlı nüfusumuz giderek artıyor

1 Ekim 2010 12:22 tsi
AK Parti Giresun İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanı Şengül Şahin, yaşlıların toplumda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sıralarında yer aldıklarını belirtti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, bu günün Dünya Yaşlılar Günü olduğunu hatırlattı. Gelecek yıllarda oranı giderek artacak olan yaşlı nüfusunun ömürlerinin geri kalan kısmında, yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlayacak çalışmalar yapılmasını sosyal devlet olmanın bir gereği olduğunu ifade eden Şahin, "Bizler insanı merkezine aldığını ifade ederek yola çıkmış, bütün siyasi uygulamalarıyla her zaman milletimizin huzur ve refahını öncelemiş bir siyasi partinin mensuplarıyız. Bizler Küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten, bir kültürün, bir değerler silsilesinin mensubu iken bununla birlikte, büyüklerine, yaşlılarına yönelik yaklaşımların, tutumların, sadece saygı boyutunda kalmasını da doğru bulmayan bir anlayışın mensuplarıyız. Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum ise yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak, onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır." dedi.

"Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Ancak gençler yaşlanacaklarını, yaşlılar yaşlandıklarını kabul ettikleri ölçüde olgunlaşırlar." diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Yaşlılar toplumumuzda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sıralarında yer alıyorlar. Yaşlılarımıza yönelik kutlanan her gün ve hafta bizlere de biraz daha yaşlandığımızı hatırlatıyor. Dolayısıyla bu geçen süreçte olgunlaştığımızı, durulduğumuzu, kaybettiklerimizi ve kazandıklarımızı fark ediyoruz. 21. yüzyılın ortalarından itibaren yaşlı ve genç nüfusumuz eşitlenmiş olacaktır. AK Parti olarak, siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılarımıza özel bir ilgi gösterdiğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Söz konusu yaklaşım, Parti programımıza da yansımış ve yaşlılarımız için de özel programlar oluşturularak onlara terk edilmiş ve kimsesiz oldukları duygusunun yaşatılmamasını sağlayacak bir sosyal devlet anlayışının kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır."

cihan



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs