En Sıcak Konular

Suikastçiden şok itiraf!

1 Ekim 2010 10:59 tsi
Suikastçiden şok itiraf! Kartal Demirağ, 22 yıllık sırrını kağıda döktü. Turgut Özal’a suikast girişiminden önce, kontrgerilla tarafından yetiştirildiğini itiraf etti.

Kartal Demirağ, 22 yıllık sırrını kağıda döktü. Turgut Özal’a suikast girişiminden önce, kontrgerilla tarafından yetiştirildiğini itiraf etti.

18 Haziran 1988’deki ANAP Kongresi’nde, dönemin Başbakanı Özal’ı öldürmeye kalkan Demirağ, 54 yıllık hayatını 2 bin sayfalık kitapta topladı.

Kartal Demirağ, hatıralarına 1980 öncesinde karıştığı öğrenci olaylarıyla başladı, ardından isimlerini vererek kontrgerilla eğitimini kimlerden ve nasıl aldığını anlattı.

En geniş bölümü ise Turgut Özal’ı vurmadan önce yattığı cezaevinden nasıl kaçtığına, suikast günü Atatürk Spor Salonu’nda yaşadıklarına ve saldırının perde arkasına ayırdı.

Demirağ, kitabın taslağını, “Ahmet Özal’ın söylediklerinin cevabı burada. Çok şaşırtıcı isimler var. Türkiye beni konuşacak” diyerek, avukatı Neslihan Vona’ya teslim etti.

Avukat Vona da, bir döneme ışık tutacak kitabın yayın hakkını açık artırmayla satacaklarını ve ciddi gelir beklediklerini açıkladı.

Özal'ı öldürmeye teşebbüs eden Demirağ, 54 yıllık hayatını kaleme aldı. Kitapta kontrgerilla eğitimini kimlerden aldığını ve suikastin arka bahçesini anlattı.

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın, "babasına yönelik suikastin ardındaki isimlere" dikkat çektiği açıklaması gözleri, 18 Haziran 1988'deki ANAP Kongresi'nde dönemin Başbakanı Özal'a yapılan suikastın kilit ismi Kartal Demirağ'a çevirdi. 1992 yılında şartlı tahliye ile serbest kalan Demirağ, daha sonra birçok adli suçtan cezaevine girip çıktı.

Özal suikastiyle ilgili cezası temyize giden Demirağ, 2008 yılında çeksenet suçundan 4 yıl 2 ay ceza alarak, İzmir Buca F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Burada 54 yıllık hayatını 2 bin sayfadan oluşan bir kitapta toplayan tetikçi, Ahmet Özal'ın açıklamalarının ardından harekete geçti.

Avukatı Neslihan Benlier Vona'yı cezaevine çağıran Demirağ, kitabın taslağını avukatına teslim etti. Suikastle ilgili bilgi ve belgelerin kendisinde olduğunu iddia eden Demirağ'ın, "Kitap olay yaratacak.

Özal suikastının bilinmeyenlerini bu kitap aydınlatacak. Çok şaşırtıcı isimler var" dediği öğrenildi. Avukat Vona, "Kartal Demirağ'ın Anıları" ismiyle piyasa çıkacak kitabın yayın haklarını, açık arttırmayla satışa çıkaracaklarını söyledi.

Kartal Demirağ'ın, 2 bin sayfadan oluşan kitabında, karıştığı tüm olayları belgeleriyle anlatacağı öğrenildi. Özal'a 2 kurşun sıkan tetikçinin, 1980 öncesinden başlayarak yer aldığı öğrenci olaylarını, kontrgerilla eğitimini nasıl ve kimlerden aldığını, Özal'ı vurmadan önce yattığı cezaevinden nasıl kaçtığını, suikaste nasıl karar verdiğini, suikast günü Atatürk Spor Salonu'nda yaşadıklarını ve suikastın perde arkasını anlatacak.

Suikastten sonra yapılan ilk araştırmada Demirağ'ın kontrgerilla bağlantıları tespit edilmiş ancak daha sonra olayın üzerine gidilmemişti.

ÖZAL'I ZEHİRLEDİLER

Ahmet Özal'ın, "Babam zehirlenerek öldürüldü" iddiası gündeme bomba gibi düşerken, aynı parelelde bir açıklama da Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'dan geldi. Birkaç ay önce Mesut Barzani'nin daveti üzerine Erbil'e giden Semra Özal, İstanbul'daki evinde Rudaw gazetesine röportaj verdi. Eşinin 1993'te "zehirlenerek" öldüğünü söyleyen Semra Özal, eşinin zehirlendiğine dair ellerinde bulunan belgeleri yetkili kurumlara verdiklerini ancak bu belgelerin yok edildiğini öne sürdü.

Özal’a suikast girişimiyle adını duyuran Kartal Demirağ, anılarını 2 bin sayfalık kitapta topladı. Demirağ, çek senet suçundan tutuklu bulunduğu İzmir Buca F Tipi Cezaevi’nde 8 ayda yazdı.

2013 yılında cezaevinden çıkacak olan Demirağ’ın sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi.



Bu haber 1,384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,100 µs