BDP açılımı | " /> BDP açılımı | "/>

En Sıcak Konular

Askerden BDP açılımı

1 Ekim 2010 08:27 tsi
Askerden BDP açılımı 
TBMM, 23 Temmuz'da verilen aranın ardından 69 gün sonra yeni yasama yılına başlıyor. DTP'nin TBMM'ye girdiği 2007 yılından bu yana Meclis'in açılışına katılmayan askerler de bu yılki törenlerde hazır bulunacak...

Türkiye Büyük Millet Meclis'i 23 Temmuz'da verdiği aradan 69 gün sonra bugün yeni yasama yılına giriyor. Genel Kurul, bugün saat 15.00'de özel gündemle toplanacak. İlk konuşmayı TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yapacak, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül konuşacak. Yeni yasama yılının başlamasından dolayı akşam saat 19.00'da da Meclis'te resepsiyon verilecek.

Yeni yasama yılını açılışında AK Parti, CHP ve BDP'nin Meclis'te hazır bulunması bekleniyor. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ani Harabeleri'nde Cuma Namazı'na katılacağı için Meclis'te bulunması beklenmiyor.

TSK'DAN BDP AÇILIMI

Bu arada DTP'nin Meclis'e girdiği 22 Temmuz 2007 yılından bu yana yeni yasama yılının açılışına katılmayan askerler, bu yılki açılışa ise katılacak. Bundan önceki Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, DTP-BDP milletvekillerinden dolayı Meclis açılışına katılmıyordu. Ancak 30 Ağustos'ta Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Işık Koşaner döneminde BDP'den dolayı askerin Meclis'e gelmeme geleneği son bulacak. BDP'ye rağmen askerin Meclis'e gelerek yeni yasama yılının başlangıcına askerin katılması, 'Askerin BDP açılımı' şeklinde yorumlandı.

7 KONU DA UYUM YASALARI ÇIKARTILACAK

Ekim ayında da Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor. Anayasa değişikliklerin 12 Eylül referandumunda kabul edilmesinin ardından intibak için gerekli olan HSYK, Anayasa Mahkemesi, Ombudsmanlık, Memurlar ilgili yasalar, Askeri yargı ile yasalar, YAŞ ile ilgili yasalar ve yurtdışına çıkma ile ilgili yasa tasarıları Meclis'te ele alınacak konuların başında geliyor.


Erdoğan'dan iade-i ziyaret

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner arasındaki haftalık olağan görüşme bu hafta Karargah'ta gerçekleştirildi. Tek tip askerlik çalışması ve bedelli askerlik beklentilerinin yoğun olduğu bir dönemde, haftalık olağan görüşmenin Genelkurmay Başkanlığı'nda yapılması dikkati çekti. Başbakanlık kaynakları, görüşmenin Org. Koşaner'in göreve geçtiğimiz ay başlaması nedeniyle Erdoğan tarafından iade-ziyaret şeklinde gerçekleştirildiğini dile getirdi. Görüşmede kamuoyunun yakından ilgilendiği ve Milli Savunma Bakanı'nın açıklamaları ile gündeme gelen tek tip askerlik konusunun ele alındığı öğrenildi. Orgeneral Koşaner'in, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı devrederken yaptığı konuşmada dile getirdiği ve bir aydır üzerinde yoğun bir şekilde çalışılan tek tip askerlik konusunda Başbakan Erdoğan'ın, konunun parti yönetimi toplantısında ele alındığını belirterek, arkadaşlarının çekincelerini dile getirdiği öğrenildi. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın görüştüğü MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç'ın ekim ayı MGK gündemini ilettiği bildirildi.

yenişafak



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,849 µs