En Sıcak Konular

'Hükümetle değil devletle görüştü'

30 Eylül 2010 21:12 tsi
'Hükümetle değil devletle görüştü' DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, avukatı sıfatıyla Öcalan ile yaptığı görüşmenin detaylarını NTV'ye anlattı.

Hafta başında avukat sıfatıyla İmralı adasına giderek Abdullah Öcalan'la görüşen DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, görüşmenin ayrıntılarını anlattı. Öcalan'ın hükümetle değil devletle görüştüğünü söyleyen Tuğluk, Hakkari'deki saldırının PKK'nın yaptığına dair kanıt bulunması halinde Öcalan'ın örgüte silah bıraktıracağı iddiasında bulundu.

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da Pazartesi günü Aysel Tuğluk'la yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.

NTV Haber Müdürü Mete Çubukçu'nun sorularını yanıtlayan Aysel Tuğluk'un verdiği bilgiye göre, Öcalan, "Ben burada hükümetle değil, devletle görüşüyorum. Henüz yolun başındayız. Bir yıl içinde bazı hususlar hayata geçirilirse pozitif bir sürece girebiliriz" dedi.

Tuğluk, Öcalan'ın bu sözlerini, "Müzakere süreci başladı denemez. Ciddi, ayrıntılı çözüm eksenli görüşmeler yapılıyor"şeklinde yorumladı.

"PKK VE KCK BENİ DİNLER"

Öcalan’ın görüşmeleri 'iki boyutlu' olarak değerlendirdiği, bunlardan ilkinin güvenlik yani PKK ve KCK'yle ilgili olduğu ortaya çıktı.

Öcalan, "PKK ve KCK beni dinler" derken, ikincisi boyut olarak da anayasa ve demokratik haklara vurgu yaptı. Öcalan’ın "Bunlar 1 yıl içinde hayata geçerse o zaman pozitif barış sürecine girebiliriz" dedi. Öcalan ayrıca, ateşkesin sürdürülmesi ve görüşmelerin devam etmesinin bu nedenle önemli olduğunu vurguladı.

Aysel Tuğluk'a göre Öcalan, uzlaşma sağlanmadan PKK'lıların sınır ötesine çekilmesine sıcak bakmıyor. Ancak uzlaşılırsa, silahsızlanma ve geri çekilmenin gündeme gelebileceğini söylüyor.

BARIŞIN ŞANSI YÜZDE 50

Bu çerçevede, barış şansının yüzde 50 olduğunu ifade eden Öcalan, barış şartlarını da kısa vadede askeri-siyasi operasyonların durdurulması, yeni anayasa hazırlığının başlaması ve kendi koşullarının rahatlatılması olarak sıraladı.

Aysel Tuğluk da, önümüzdeki günlerde gelişmelere göre DTK olarak Kandil'e gidebileceklerini, uzun süreli bir ateşkesin sağlanabileceğini belirtti.

"...PKK’YA SİLAH BIRAKTIRIRIM"

Öcalan'ın, eylemsizlik sürerken Hakkari'deki son mayın patlamasına da dikkat çektiğini söyleyen Aysel Tuğluk, Öcalan'ı, "Hakkari olayı araştırılsın. PKK'nın yaptığı kanıtlanırsa, onlara silah bıraktırırım" iddiasında olduğunu vurguladı.

internet haber



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs