En Sıcak Konular

CHP: 'Sandığa hile karıştı'

30 Eylül 2010 20:33 tsi
CHP'deki MYK toplantısı sonrası konuşan Okay, referandumda sandığa hile karıştığını iddia etti.

CHP'de MYK toplantısı RTÜK üyesi Mehmet Sadık'ın cenazesi nedeniyle geçikmeli başladı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası konuşan CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, yeni Anayasa için "Uzlaşma Komisyonuna" üye vereceklerini söyledi. Okay, terör konusundaki çözümsüzlüğün bulunduğunu bunun da sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu iddia etti.

Hakkı Suha Okay bugün bir araya gelen MYK toplantı sonrası gazetecilere bilgi verdi. MYK'da üç ana başlığın görüşüldüğünü ifade eden Okay, öncelikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya giden heyetin çalışmalarının değerledirildiğini söyledi.

Değerlendirmenin siyasi olduğunu belirten Okay, ''Orada bu sorunun ortak akılla çözülmesi gerek'' diye konuştu. Okay, MYK'da kendisinin başkanlığında oluşturulan seçime hazırlık komitesinin çalışmaları ve referandumla ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğunu ifade etti.

REFERANDUMA HİLE KARIŞTI İDDİASI

Referandum sonuçlarıyla ilgili olarak kendilerine enteresan bilgiler ulaştığını belirten Okay, ''Mesela Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı 34 köyde tüm seçmenler oy kullanmış. Hiç geçersiz, hiç 'hayır' oyu yok. Hatta seçmenden fazla 'evet' oyu var. İnsan merak ediyor, referandum günü o köylerde hiç mi vefat eden olmadı, hiç mi köyden ayrılan, başka yere giden olmadı. Bu ve buna benzer örnekler önümüze geliyor. Grup başkan vekillerimiz bunlarla ilgili gerekli yasal girişimleri yapacak'' diye konuştu.

MYK devam ederken TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in anayasa değişikliğiyle ilgili grup başkanvekillerine çağrıda bulunacağı bilgisinin kendilerine geldiğini kaydederek, ''Ancak bizim grup başkan vekillerimize çağrı gelmedi. Bu, toplantının devam etmesinden kaynaklanmış olabilir. Şahin, yeni bir anayasa değişikliği için çağrı yaparsa CHP'nin grup başkanvekilleri bu çağrıya icabet eder. Uzlaşma komisyonu kurulursa da buna üye vermeyi uygun görürüz'' dedi.

Hakkı Suha Okay, PKK'nın ateşkes süresini bir ay uzattığı yönündeki soru üzerine de Türkiye'de kan dökülmesini istemediklerini söyledi.

''DTP'nin randevu talebi olacak mı?'' sorusu üzerine Okay, CHP'ye şu ana kadar doğrudan ulaşmış talep söz konusu olmadığını kaydetti.

İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY'IN AÇIKLAMALARI

Okay, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Hakkari'de açıklama yaptığını ve sorunların kaynağı olarak CHP'yi gösterdiği şeklindeki soru üzerine de bu açıklamanın tek kelimesine dahi katılmanın mümkün olmadığını söyledi.

Hakkı Suha Okay, ''AKP'nin kafa karışıklığından kurtulması gerek. Bundan 2 gün önce Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek 'sorunların düğümünü CHP çözecek' demişti. Böyle diyen bir başbakan yardımcısı, sorunların kaynağı CHP diyen bir İçişleri Bakanı... İçişleri Bakanı bunu hangi düşünceyle ifade ediyor bilmiyorum. Belki siyasi polemik yapmak için bunu söylemiş olabilir ama rahatsızlığı varsa şunu ifade etmekte yarar vardır, CHP Türkiye Cumhuriyeti'nden önce kurulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, geçen 87 yıllık sürede ayakta dimdik kalan tek siyasi partidir ama CHP 80'lerden sonra, terörün tırmandığı yıllarda tek başına hiç iktidar olmamıştır ama AKP 8 yıldır iktidardadır. Sıfır noktasında aldığı terörü bugün çözümsüz hale getiren bir partidir. Sayın Atalay önce kendisine baksın'' dedi.

internet haber



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs