En Sıcak Konular

'Hanefi Avcı ile aynı sokaktan bile geçmemişizdir'

30 Eylül 2010 19:36 tsi
Yasadışı Devrimci Karargah Örgütü lideri olduğu iddia edilen Mahir Sayın önemli açıklamalarda bulundu.

"Hanefi Avcı ile aynı sokaktan bile geçmemişizdir" diyen Sayın, Necdet Kılıç'ı tanıdığını ama iddia edildiği gibi yakın ilişki içinde olmadığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığını söyleyen Sayın, "İsviçre vatandaşıyım. İsviçre kimliğimle Türkiye'ye gidip geliyorum" diye konuştu.

'Terör örgütüne yardım' suçlamasıyla tutuklanıp Silivri Cezaevi'ne konulan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' adlı kitabında soruşturmadaki bazı isimlerin dinlendiğini yazması üzerine, Necdet Kılıç'ın, yasadışı Devrimci Karargah Evleri örgütünün lideri olduğu iddia edilen Salih Mahir Sayın'ı uyararak yurtdışına kaçmasını sağladığı ileri sürülüyordu. Mahir Sayın şunları söyledi:

"Herhalde Hanefi Avcı ile aynı sokaktan bile geçmemişizdir. Hanefi Avcı bizim sol kesimde, işkenceciliği ile meşhurdur. Hanefi Avcı ile arkadaş tanış olmam herhalde beklenemez. Burada Hanefi Avcı yazdığı kitapla Türkiye üzerine yapılmak istenilen planları bozmuştur. Bu iddialardan amaç Hanefi Avcı'nın itibarını azaltmaktır. Bana atılan iftirayı trajikomik buluyorum. Necdet Kılıç'ı tabii tanıyorum. Kendisi Kurtuluş fraksiyonun önemli liderlerindendir. Kendisi Kurtuluşçuları tekrar bir araya getirmek istiyordu. Bu ekim ayı başında bunun için Mersin'de bir pilav yapacaktı, beni de davet etti. Hatta uçak biletimi de ayarladı. Sonra buradaki işlerim nedeniyle 14 Eylül'de İsviçre'ye dönmek zorunda kaldım."

"Türkiye'de bazıları her zaman sosyalistlere bir tokat atmak isteler" diyen Sayın, "İlişkili olduğum söylenen örgüt ile benim aramda nesil farkı var. Ayrıca bu örgütün görüşleri benim görüşlerime son derece zıt. Ben örgüte üye olmadığımı ispatlamak zorunda değilim. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatlamalıdırlar" diye devam etti.

İsviçre vatandaşı olduğunu vurgulayan Sayın, şunları söyledi:

"Daha doğrusu 2002 yılında askerlik nedeniyle vatandaşlıktan çıkarıldım. 25 yıldır İsviçre'deyim. 5 yıldır da İsviçre vatandaşıyım. İsviçre kimliğimle Türkiye'ye gidip geliyorum. Benim adım böyle garip olaylarla hep anılıyor. Çevik Bir andıcında Apo'nun gazetecisi olarak da ortaya atıldı. Nedenini bilmiyorum. Ben kendi halinde bir vatandaşım. Türkiye'de bile yaşamıyorum. Sosyalist olduğum için herhalde. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilim. Dolayısıyla bir partiye üye olma şansım yok. Sosyalist Partinin Merkez Yürütme Kurulu danışmanıyım. Parti üyesi değilim. Hepsi bu.

hürriyet



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,372 µs