En Sıcak Konular

'Suikastleri kimin yaptığını açıklayacağım'

30 Eylül 2010 16:32 tsi
'Suikastleri kimin yaptığını açıklayacağım' Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu, "Yarın Eşref Bitlis, Cem Ersever, Turgut Özal suikastlarını kimin yaptığını açıklayacağım. Bugün konuşmam için izin vereceğinizi bilmiyordum. Notlarımı güvenli bir yerde saklamam gerekiyordu, y

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon davasında tutuklu sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin çapraz sorgusuna devam ediliyor. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, "Hamza Demir'in, size özel telefon hattı alabilecek birisi olduğu anlaşılıyor. Hamza Demir ile ne zaman ve nasıl tanıştınız?" diye sordu. Bunun üzerine Çelebi, "Ben özel hat olmadığını maddi olarak ispatladım. Önce hattın nasıl özel hat olduğunu açıklayın ki ben de ona göre sorunuza cevap vereyim." diyerek Pekgüzel'in sözlerine tepki gösterdi. Savcı Pekgüzel'in, "Konuşmalarınızda 'özel hat' diye kendiniz söylüyorsunuz." sözleri üzerine Çelebi, "Tamam, ben yanlış bir kelime kullanmış olabilirim, ancak bu neyi değiştirir?" dedi.

Savcı Pekgüzel'in, Sanıklardan Kemal Aydın'ın arkadaşı olan Hamza Demir ile olan ilişkisini sorması üzerine Çelebi, önce "Haziran ayı." diye cevap verdi ve ardından da, "Kemal beyin tutuklanmasından sonra bir ilişkim olmadı." dedi. Bunun üzerine savcı Pekgüzel, 9 Şubat 2009 tarihli bir telefon kaydında Çelebi'nin, sanıklardan Kemal Aydın ile yaptığı bir telefon konuşmasında, "Hamza ağabey ile Neriman teyzeme brifing veriyoruz." dediğini hatırlattı.

Çelebi, bu açıklamanın üzerine belki önceden tanıyor olabileceğini söyledi. Ardından da Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, " 'Haziran ayı' dediniz ama yaptığınız telefon konuşması, sadece isim duyma konuşması değil. Şubat ayındaki konuşmanızda tanıştığınız, hatta yakın olduğunuz görülüyor." dedi. Bunun üzerine de Çelebi, "Tamam, tanışma tarihini yanlış hatırlıyor olabilirim ama bunu nasıl bir örgütsel bağlantı olarak görebilirsiniz?" diye konuşarak kendisini savunmaya çalıştı. Sanık Çelebi, Hamza Demir ile sanıklardan Kemal Aydın vasıtasıyla Ankara'da Konur Sokak'ta Salon Burç'ta tanıştıklarını söyledi.

Tahliye edilen tutuksuz sanık taksi şoförü Süleyman Solmaz'ın Hizbut Tahrir Terör Örgütü'ne sızma iddialarıyla ilgili sorusu üzerine Çelebi, "Amacım Cumhuriyet'i savunmak adına faaliyette bulunmak. Kanunun pençesinden kurtulamayacak şekilde adalete teslim etmek. Bu nedenle Süleyman Solmaz'dan örgütün CD ve kitaplarını aldım. Süleyman Solmaz kandırılmış bir Türk genci. Onun arkasındaki mürtecilere maksimum zararı vermek için 2 ay bekledim. Ayrıca gizli olsa teğmen arkadaşlarıma konuya açmazdım." diye açıklamada bulundu.

Savcı Taşkın, "Neriman Aydın'a 'Harbiye kaybediliyor' demişsiniz. Harbiye nasıl kaybediliyor?" diye sordu. Çelebi şu yanıtı verdi: "En ufak bir sapma bir tahribat gösterir. Atatürk'ün ölümünden sonra millet olarak genel bir tahbirat yaşadık. Kaybedilmeye biz izin vermeyiz zaten. Atatürk ilkelerinden ödüler vere vere bu hale geldik. Bizim burada tutulmamız zaten felaket uçurumunu zaten ispatlıyor."

Çelebi, savcıların sorularına, "Bu sorduklarınızın terör içeriği nedir? Burada sosyal hayatım yargılanmasın. Masumiyet karinesini size hatırlatıyorum. Somut bir şey ortaya koymadan suçsuzluğumu ispat etmemi istiyorsunuz." diye tepki gösterdi.

Öte yandan, tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu'nun, "Yarın faili meçhul cinayetlerin faillerini açıklayacağım." sözleri üzerine Savcı Pekgüzel, "Sayın Başkan, sanık faili meçhul cinayetlerle ilgili açıklamasını şimdi yapabilir mi?" şeklinde talepte bulundu. Başkan Şengün de Özoğlu'na , " 'Yarın açıklayacağım diyorsun.' Şimdi açıkla neden yarın?" diye sordu. Özoğlu da, "Bugün söz alacağımı bilmiyordum. Notlarımı güvenli bir yere koymam gerekiyordu. Yarın Eşref Bitlis, Cem Ersever, Turgut Özal suikastlarını kimin yaptığını açıklayacağım." iddiasında bulundu.

(CİHAN)



Bu haber 1,163 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs