En Sıcak Konular

Hüseyin Üzmez: Malatya’ya gitmeyi çok istiyorum

30 Eylül 2010 14:54 tsi
Bursa’da küçük yaştaki kız çocuğu B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan eski Vakit Gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, Yargıtay’ın verilen cezayı usulden bozması sonucu yen

Mahkeme heyeti, duruşmada kendi kendine anlamsız konuşan ve Malatya’ya gitmek istediği söyleyen Üzmez’in akıl hastası olup olmadığının belirlenmesi için bir hastanede müşahede altında tutulmasına karar verdi.

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde 26 Nisan 2008 tarihinde 14 yaşındaki B.Ç.’ye, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Üzmez'in cezası Yargıtay'da usül yönünden bozuldu. Kendi kendine konuştuğu için tedavi görmesi amacıyla bir süre önce Metris Cezaevi’ne nakledilen Hüseyin Üzmez, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi’nin verilen kararı usulden bozması üzerine bugün Bursa’ya getirilerek ikinci kez yapılan yargılamaya katıldı.

Saat 11.00’de başlayan ve B.Ç.’nin tutuksuz olarak yargılanan annesi Livaze Ç.’nin tebligat gitmediği için telefon ile çağrıldığı duruşmaya Hüseyin Üzmez’in Avukatı Mehmet Ali Kav katıldı. B.Ç.’nin getirilmediği duruşmada, küçük kıza ailesi tarafından tutulan Avukat Ahmet Dedeler, Bursa Barosu tarafından tahsis edilen Avukat Nevin Canbaz ile koruma altında bulunduğu SHÇEK Avukatı Ebru Çeçen yargılamada hazır bulundu.

‘ÇOK GÜZEL BERAAT KARARI VERDİNİZ’
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatarak tedavi görürken, duruşmaya kendi isteğiyle katılan Hüseyin Üzmez, bıraktığı sakal ve kravatını garip takmasıyla dikkat çekti. Kendi kendine konuşan, el- kol hareketi yapan Üzmez, ifadesinde Yargıtay’ın kararı usul yönünden bozmasını, hakkında verilmiş bir beraat kararı olarak değerlendirdi. Mahkeme heyetinin zaman zaman gülmesine neden olan Üzmez konuşmasında, “Çok güzel bir beraat kararı verdiniz. Dünya tarihine geçecek bir karar bu. Ben sıradan biri değilim Allah’a şükür. Ben böyle bir şeyi ölsem asla yapmam. Sizi Allah için seviyorum. Benim derdim Malatya’ya gitmek. Buradan çıkıp Malatya’ya gitmek istiyorum. Sizi çok seviyorum. Göğsümü siper ederim” dedi.

AVUKATI BASINI SUÇLADI
Tebligat ulaşmadığı için sanık Livaze Ç.’nin telefon ile çağrıldığı duruşmada Üzmez’in avukatı, müvekkilinin basının baskısı sonucu tutuklandığını savunarak tahliyesini italep etti. Yaklaşık 25 dakika süren yargılama sonununda Üzmez’in tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, sanığın suç tarihinde ve halen akıl hastası olup olmadığının belirlenmesi için gözlem altına alınıp, raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı Kasım ayına erteledi.



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,375 µs