En Sıcak Konular

Teğmen Çelebi'nin çapraz sorgusu devam ediyor

30 Eylül 2010 10:48 tsi
Ergenekon davasında iddia edilen örgütün ara yöneticisi olduğu ileri sürülen Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin çapraz sorgusuna devam ediliyor.

Savcı Nihat Taşkın, sanık Çelebi'nin 'İddianamede, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olan her şey suç olarak gösterilmiş' iddiasının asılsız olduğunu belirterek "Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçtiği her şey suç olarak görülmedi. Bu anlatımlarınıza son verin." uyarısında bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Ergenekon davasına tutuklu sanıklarından Başkent Üniversitesi kurucusu ve eski rektörü Mehmet Haberal, İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu, Tuğgeneral Levent Ersöz, İbrahim Özcan,Oğuz Bulut, Taylan Özgür Kırmızı, Muzaffer Öztürk ve Mustafa Dönmez katılmadı. Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 18 tutuklu sanığın hazır bulunduğu duruşmada, Salı günü çapraz sorgusu yarım kalan tutuklu sanık Mehmet Ali Çelebi, sanık kürsüsüne çağrıldı.

Çapraz sorguya başlanmadan önce Savcı Nihat Taşkın, sanık Mehmet Ali Çelebi'ye, "Savunmanızda Atatürk'ün sözleri, devrimleri ve ilkelerinin suç olarak görüldüğünden bahsettiniz" dedi. Çelebi de bunların iddianame ve eklerine konulduğu için suç olarak görüldüğünü ifade ederek, iddia makamı tarafından Atatürk ile ilgili olan her şeyin suç olarak sayıldığını ileri sürdü. Savcı Taşkın da, lobi, devletin yeniden yapılanması gibi "Ergenekon" belgelerinde Atatürk ile ilgili resimlere, yazılara yer verildiğini, Cumhuriyet'in kurulmasıyla ilgili bir başlık altında ise sızma stratejilerinden söz edildiğini dile getirerek, "Bunların bu şekilde olması meşru olduğu sonucunu çıkarmıyor. Zaten bunları kabul eden de yok. Mustafa Kemal Atatürk'ün adının geçtiği her şey suç olarak görülmedi. Bu anlatımlarınıza son verin. Altı çizildiğinde bundan böyle bir sonuç çıkmaz." dedi.

Ardından da Taşkın'ın sorularıyla sanık Çelebi'nin çapraz sorgusuna kaldığı yerden devam edildi.
 
cihan



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,736 µs