En Sıcak Konular

'Kurtulmuş üzerinden parti üç bölünmeye çalışılıyor'

30 Eylül 2010 10:25 tsi
Saadet Partisi (SP)'nin önde gelen isimlerinden eski GİK üyesi ve eski Sivas Belediye Başkanı Osman Seçilmiş, partide yaşananların kendilerine yakışmadığını söyledi.

Genel Başkan Numan Kurtulmuş üzerinden partinin üçe bölünmeye çalışıldığını iddia eden Seçilmiş, Fatih Erbakan'ın Kurtulmuş için söylediği 'tabanda karşılığı yok' sözlerine katıldığını ifade etti. Seçilmiş, "Sayın Kurtulmuş, insanları birbirine düşürüyor. Benim nazarımda Kurtulmuş Bey bitmiştir ve milli görüşten kopmuştur." dedi.

Milli Görüş'ün önde gelenlerinden eski GİK üyesi ve eski belediye Başkanı Osman seçilmiş SP'nin kayyuma devredilmesi ve yaşanan diğer olayları değerlendirdi. Seçilmiş, Milli Görüş felsefesini anlatarak, bu görüşü ilk ortaya çıkaran Necmettin Erbakan olduğu için onun önüne kimsenin geçmesini istemediklerini söyledi. "Eğer başkası ilk çıksaydı, çilesini başkası çekseydi onun da önüne geçmezdik" diyen Seçilmiş, "Mesele isim meselesi değil." diye ifade etti. Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un Milli Görüş çizgisinden çıkarılmaya çalışıldığını iddia eden Seçilmiş, yaşananların bir senaryo olduğunu savundu. Osman Seçilmiş, "Bugünkü olaylar bir başka boyutta gelişiyor. Sayın Kurtulmuş destek verilerek büyük umutlarla ortaya çıkarıldı. Ama Kurtulmuş sanki sayın Erbakan'dan arındırılmış bir yapı ortaya koymak için gayret göstermektedir. Bu çizgi ve karakter de gerçekten Milli görüşçüleri rahatsız etmektedir. Erbakan'dan arındırılmış bir Numan Kurtulmuş profili neden çiziliyor? Ne yapılmak isteniyor? Madalyonun arkasında ne var bunu görmek lazım." diye konuştu. 1997 yılından bu yana Milli Grüş'ün 3'e bölünmesiyle ilgili bir proje geliştirildiğini de anımsatan Seçilmiş, "Gazetelerde yazıldı çizildi. 1997 yılında Talat Alman 'Refah Partisi büyüdüğü zaman bu parti 3'e bölünmeli' diye bir işarette bulundu. Milli görüşçüler büyümesin, iktidar olmasın düşüncesiyle çeşitli senaryolar üretildi ve birileri sürekli partiden kopartıldı. Bugün de aynı oyun oynanıyor. Yani Tayyip Bey'in yerine bir lider hazırlanıyor. Tayyip Bey Cumhurbaşkanı olursa kim olur düşüncesi ortaya konulunca Erbakan'ın vesayetinden arındırılmış bir insan aranıyor ve kancayı bana göre Numan Bey'e taktılar. Numan Bey de bundan dolayı yanlış yaptı ve sürüp gidiyor." şeklinde konuştu.


"BU SÜREÇ BİZE YAKIŞMADI"

Yaşanan sürecin kendilerine yakışmadığını belirten Osman Seçilmiş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu olayların geneline baktığımız vakit kesinlikle bize yakışmayan, son derece yakışıksız, parti ilke ve esaslarına uygun olmayan olaylar olarak görmekteyiz. Olayın temelinde tamamen bir vefasızlık, sanki ihanet yatmaktadır. Çünkü beraber yürüdüğünüz insanları her zaman makam mevki ve baş olma uğruna terk etmiş ve yalnız bırakmış durumdasınız. Ayrıca bunu yaparken de Fatih Erbakan ile Oğuzhan Asiltürk ile Şevket Kazan ile vuruyorsunuz. Doğrusu bu hiç yakışık almıyor."


Fatih Erbakan'ın Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılmasının bir önemi olmadığı ve Kurtulmuş'un tabanda karşılığı bulunmadığı yönündeki sözlerine katıldığını da kaydeden Seçilmiş, "Bunu, yarın göreceğiz. 1200 delegenin 300 oyunu almışsınız, rakibiniz yok. Ama sizin yanınızda olan meclis üyeleri, genel idare kurulu üyeleri 600 ve üzerinde oy almış. Sen o koltukta nasıl oturuyorsun? Bunun bir anlamı yok mu yani? Centilmence hemen o işi bırakmalıydı. Yani huzursuzluğu açtı, o bayrağı dalgalandırıyor ve insanları birbirine düşürüyor, bence çok büyük bir vebal altında. Benim nazarımda Numan Kurtulmuş Bey bitmiştir, Milli Görüş'ten kopmuştur. Milli Görüş kendisine meşru satıhlarda yeni bir yol ve yön verme mecburiyetindedir. Yeni kongrede yeni bir lider ortaya çıkacaktır. Kim diye soracak olursanız Milli Görüş'te 40 tane lider vardır. Bu bayrağı kim taşırsa Milli Görüş için de benim için de odur." diye sözlerini tamamladı.

cihan



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,633 µs