En Sıcak Konular

35 bin polis 9 aylık bebeğin peşinde

29 Eylül 2010 17:40 tsi
Fatih'te, pazarda alışveriş yapan Ayten Karagöz isimli kadının 9 aylık bebeği minik Burhan, çocuk arabasından kaçırıldı.

Görgü tanıkları dinleyen İstanbul polisi, minik Burhan'ı bulmak için seferber oldu. Emniyet yetkilileri, pazardan çocuk kaçırma olayının Türkiye'de ilk defa yaşandığını belirtti.

Olay, Balat Salı Pazarı'nda dün akşam 18.00 sıralarında meydana geldi. Dokuz aylık bebeği Burhan ile pazara alışverişe giden anne Ayten Karagöz'ün dalgınlığından faydalanan kişi ve kişiler, minik Burhan'ı çocuk arabasından alarak kaçırdı. Bebeğinin arabada olmadığını fark eden Ayten Karagöz, çevredeki esnaf ve vatandaşlardan yardım istedi. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan anne Karagöz, durumu eşi Tacettin Karagöz'e bildirdi. Belediyede işçi olarak çalıştığı öğrenilen baba Karagöz de emniyet yetkililerine haber verdi.

Olay yerinde çok yönlü inceleme yapan polis, görgü tanıklarının ifadesini aldı. Pazarın giriş ve çıkışlarını gören kamera kayıtlarını alan polis, minik Burhan'ı bulmak için seferber oldu.

Amca Sabri Karagöz, olayı öğrendikten hemen sonra kardeşi Tacettin Karagöz'ün kendisini aradığını ve oğlu Burhan'ın kaçırıldığını ilettiğini söyledi. Panik halde ne yapacaklarını bilemeden çocuğu aramaya başladıklarını belirten amca Karagöz, daha sonra polise haber verdiklerini belirtti. Görgü tanıklarının yeğeni Burhan'ı kaçıran bir kişiyi gördüğünü ve eşgal bilgilerini polisin de aldığını kaydeden Karagöz, "Şu anda yeğenimizin nerede olduğunu çok merak ediyoruz. Elimizde hiçbir bilgi yok. Olay yeri yakınındaki mobese kamerası ile caminin güvenlik kamerasının polisler tarafından incelendi. Görgü tanıklarına göre bu kameraların zanlıyı çektiğini düşünüyoruz." dedi.

Diğer amca Mehmet Karagöz ise, görgü şahidi kadının, kucağındaki bebek ile bir erkek şahsın pazardan hızla uzaklaştığını gördüğünü anlattı.

Bu arada, minik Burhan'ın yaşadığı evdeki endişeli bekleyiş de sürüyor. Anne Ayten Karagöz ve Baba Tacettin Karagöz'ün emniyetteki ifadesi devam ediyor. Karagöz ailesinin yakınları, minik Burhan'ın taşındığı çocuk arabasına bakarak gelecek müjdeli haberi bekliyor.

PAZARDAN BEBEK KAÇIRMA, TÜRKİYE'DE BİR İLK

Öte yandan emniyet kaynakları, pazarda alış verişte iken annesinin yanından bebek çalma olayının Türkiye'de ilk defa yaşandığını Cihan muhabirine anlattı. Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde minik Burhan'ı bulmak için özel bir ekip kurulduğu kaydeden yetkililer, şüphelinin kaçış yönündeki tüm kameraların incelemeye alındığını ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs