En Sıcak Konular

BBP'den CHP'ye mesaj: Şu işi bir yapsalar da görsek

29 Eylül 2010 15:15 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, CHP'nin başörtüsü konusunda geldiği noktanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Topçu, "Ama Anadolu'da 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Şu işi bir yapsalar da görsek. Milyonlarca mağduru v

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, parti genel merkezinde Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonları Başkanı Bülent Perut ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabulünde soruları cevapladı.

Bugüne kadar uygulanan başörtüsü yasağının hukuki olmadığını belirten Topçu, sorunun bireyin en temel hakkı olarak düşünülüp CHP, MHP ve AK Parti ve Meclis dışındaki partilerle çözülürse büyük bir mağduriyet alanının önüne geçileceğini ifade etti.

Bu işle alakalı adım atan herkesin yanında duracaklarını kaydeden Topçu, "CHP'nin geldiği bu nokta beni memnun etti. Sevindirdi. Ama Anadolu'da 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Şu işi bir yapsalar da görsek. Milyonlarca mağduru vardır bu işin. Ülkemizde barışı sağlayacak her adımın arkasındayız. Bir evde iki bacının biri başörtülü biri başı açıktır. Herkes kendini nasıl tarif ediyorsa öyle yaşayarak yapmalı." değerlendirmesi yaptı.

'Hanefi Avcı'nın tutuklanmasıyla ilgili ne söylemek istersiniz?' sorusuna Topçu, "Ciddi açıklamalar yapacağını söyleyen Emniyet Müdürlüğü yapmış, ben ayın 30'unda çok önemli açıklamalar yapacağım demesine rağmen iki kala derdest edilmesini tahammülsüzlük olarak görüyorum." cevabını verdi.

"TEK TİP ASKERLİK YANLIŞTIR"

Tek tip askerlikle ilgili soruya Topçu, askeriyenin iç güvenlikten çekilmesini sınırları koruması gerektiğini belirtti. Sayısı çok hantal idare sevk ve kabiliyeti olmayan binlerce insan yerine ileri teknolojiyle donatılmış ordu yapısına geçilmesi gerektiğini ifade eden Topçu, askerliğin süresinin düşmesi gerektiğini, ancak tek tip askerliğin yanlış olacağını aktardı.

Hakkâri'deki boykotlarla ilgili de hükümeti eleştiren Topçu, "Vatandaş ne yapsın. Devlet vatandaşa baskı yapana sormalı. Çocuğu okula göndermiyorsun gel bakalım diyeceğine eşkıyaya hesabını sormalı." Şeklinde konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs