Zeytin | " /> Zeytin | "/>

En Sıcak Konular

Mucizenin adı: Zeytin

29 Eylül 2010 13:06 tsi
Mucizenin adı: Zeytin 
Lezzetli olduğu kadar, baştan aşağıya tüm vücut ve metabolizma için faydalı.

Her kültürde özel bir yeri olan, Türk ailelerinin sofralarından eksik etmedikleri zeytin, hemlezzetli hemde faydalı. Kahvaltıların baş aktörlerinden zeytinin özellikle yağı mucize kaynağı olarak görülür. Vücudun ihtiyaç duyduğu omega 6 yağ asidine sahiptir. Hücre yenileyici özelliğiyle cildi besleyip, güçlendirir... Zeytin ve zeytinyağı aslamutfaktan eksik edilmemeli, bolca tüketilmelidir...

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

 Zeytinde kansere karşı etkili olan birçokmaddenin yanı sıra A, D, E ve K vitaminleri demevcuttur. Bu vitamin vemaddeler kanser tümörlerinin oluşumunu engellerken, radyoaktiviteye karşı vücudu koruduğu tespit edilmiştir.

 Dünya üzerinde yaşı 2 binin üzerinde olan birçok zeytin ağacı bulunmuştur. Bu ağaçlar bilimsel çalışmalarda uzun ömürlülüğe işaret olarak kabul edilmiştir.

Mısırlılar zeytin, zeytinyağı ve zeytin yaprağını gerek tüketimgereksemedikal anlamda etkin bir şekilde kullanmışlardır.

 Zeytin yaprağındaki leuropeittmaddesinin, ağaçları hastalık ve zararlılardan koruyan etkin bir madde olduğu araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Tıpta oleuropeittmaddesi üzerinde yapılan çalışmalar arttırılmıştır.

 Zeytinin faydalarından biri de zeytin yaprağında bulunan kalsiyumelenolate, zararlı olan virüs, bakteri vemantarları yok etme özelliğine sahiptir.

 Yapılan bilimsel çalışmalarla zeytinyağının, içerdiği E vitamininin insan hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunarak yaşlanmayı geciktirdiği, beyin fonksiyonları üzerindeki yıpratıcı etkisini azalttığı, cildi güzelleştirdiği ve haricen kullanıldığında saçlara parlak bir görünümkazandırdığı, kanıtlanmıştır.

 Dünyada en az kalp krizi ve kalp hastalıklarına Girit Adası’nda rastlandığı Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) tarafından açıklanmıştır. Yine Girit Adası’nda yaşayan insanlarda kalp krizi riskinin en alt düzeyde bulunduğu da belirtilmiştir. (Girit Adası eski çağlardan günümüze zeytinyağımerkezidir)

 Zeytininmide asitliğini azalttığından gastrit ve gastroduodenal ülserlere karşı koruyucu özellikleri bulunduğu belirlenmiştir.

 Zeytinin içeriğindeki E, A, D ve K vitaminlerinin çocuklarda kemik ve diş gelişimine yardımcı olduğu, kalsiyumkaybını engelleyerek kemiklerin güçlenmesine katkı sağladığı, yaşlılarda ise kemik erimesini (osteoporoz) azalttığı yapılan çalışmalardan anlaşılmıştır.

 Zeytin karaciğerin dostudur. Ayrıca sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları ve safra kesesi taşında, bağırsak kanserinde ve sarılıkta faydalı olduğu yapılan bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.

YAPRAĞI DA FAYDALI

Zeytin yaprağı medikal anlamda ilk olarak antik Mısır’da kullanılmıştır. Zeytin yaprağı antik Mısır’da aynı zamanda göksel bir güç sembolü idi. Ayrıca firavun mumyalanmasında da kullanılıyordu. Zeytin yaprağı daha sonra 1800’lü yıllarda şurup şeklinde hazırlanarak ateş düşürücü olarak kullanılmaya başlanmıştır. İlerleyen zamanlarda yeşil zeytin yaprağı sıtma tedavisinde de kullanılmıştır. Modern tıp zeytin yaprağını 1995 yılında kullanmaya başlamıştır. İlk sonuçlar çok pozitif çıkmıştır. Araştırmalar sonucunda birden fazla rahatsızlık için çok umut verici ve benzersiz bir bitki olduğu anlaşılmıştır.

ZEYTİN NEYE YARAR?

 Kan şekerinin düzenlenmesinde,
 Kolesterolün düzenlenmesinde,
 Sinüzit tedavisinde etkilidir.
 Kan dolaşımının sağlanmasında faydalıdır.
 Kalp krizinin önlenmesinde etkindir.
 İshale karşı etkilidir.
 Yaşlanmaya karşı etkindir.
 Sıtma tedavisinde kullanılmaktadır.
 Hepatit B’ye karşı etkilidir.
 Hemoroit tedavisinde,
 Soğuk algınlığında ve zatürree tedavisinde,
 Üst solunum yolları enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.

Taylan Kümeli - Habertürk




Bu haber 1,338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,655 µs