En Sıcak Konular

DSP'li Aksakal: Yeni anayasa genel seçimden sonra olsun

29 Eylül 2010 12:59 tsi
DSP, 2011'deki genel seçime yeniden yapılanarak hazırlanıyor.

Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, "Anayasa girişimini, 2011'de yapılacak genel seçim sonrasında oluşacak parlamentonun gerçekleştirmesi doğru olacak." dedi. Aksakal, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunu belirtti. 85 yıllık demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin yerine, adı henüz konulmamış bir düzene, devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütün olan bu topraklarda yine adı konulmamış bir yapıya doğru hızla sürüklenildiğini iddia etti.

Referanduma ve İzmir'deki oylara değinen ve gereğinin yerine getirildiğini söyleyen DSP Genel Başkan Yardımcısı Aksakal, "Gerçekleştirilmeye çalışılan bu değişim ve dönüşüm sürecinde, egemen güçlerin senaryolarına bilerek ya da bilmeyerek hizmet eden bazı kesimler, bazı sivil toplum örgütleri, bazı siyasi partiler var. Bunlar, kendilerini 'Türkiye'de Atatürk ilke ve devrimlerinin tek güvencesi gibi lanse ederken laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuş bir zihniyetin arzuladığı toplumsal yaşam biçimine paralel yaklaşımlar sergileyerek, onlar tarafından yaratılan sanal gündemin peşine takılıp gerçek misyonlarından uzak noktalara sürükleniyor. Yine bunlar milletin Meclis'inde, milletin gözünün içine baka baka, 'Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana 28 Kürt isyanı olmuş, bu 29.'dur.' diyerek, devlete meydan okuyan zihniyetin arzuladığı bir ayrışma projesine paralel yaklaşımlar sergileyip, 'Barış sağlayacaksa genel af tartışılabilir.' diyebiliyor.'' şeklinde konuştu.

Türkiye için kaygılarını ilettiklerini ifade eden Önder Aksakal, "Kraldan çok kralcılar ortaya çıktı. DSP olarak biz, AKP'nin kurgulamaya çalıştığı yeni anayasa girişimini, 2011'de yapılacak genel seçim sonrasında oluşacak parlamentonun gerçekleştirmesinin doğru olacağını savunurken bunlar AKP'den de aceleci bir şekilde, 'Hemen yapılsın' diye ortaya atılıyor.'' dedi. Aksakal, ülkenin gerçek gündeminin üretimsizlik, işsizlik ve parasızlık olduğunu ileri sürerek, toplumun tamamına yakınının büyük bir borç batağına saplandığını iddia etti.

Seçime genel merkezle birlikte illerde yeniden yapılanarak gireceklerini belirten Aksakal, "2011 seçimi, bu gidişe 'dur' diyebilmek için önemli bir fırsattır. İnanıyoruz ki halkımız, DSP öncülüğünde siyasetin normalleşmesi projesine destek vererek, her zaman olduğu gibi öz değerlerine, vatanına ve toprağına sahip çıkacaktır." diye konuştu.

Önder Aksakal, bir soru üzerine de DSP'nin 2011 genel seçimine kendi bayrağı altında katılacağını ve çalışmalara başladıklarını söyleyerek, tepeden inme aday olmayacağı sözü verdi.

cihan



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,987 µs