En Sıcak Konular

Başbakan, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı

29 Eylül 2010 12:49 tsi
Başbakan, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yıl açılış töreninde konuştu.Başbakan Erdoğan konuşmasında TESK Genel Kurulu öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye de değindi.

Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

Bizim derdimiz üzümü yemek, bağcıyı dövmek değil. Başörtüsü sorununu da konuşalım. Kendisiyle (Kılıçdaroğlu) 10-15 dakika konuştum. Dedim siz görev verin, ben görev vereyim. Bizim diyanet işleri başkanlığımız var, hatta istemiyorsanız başkalarını da katın, ilave birilerini katalım.

"MAHALLE BASKISINI ORTADAN KALDIRILAM"

Şu işi ortadan kaldıralım. İnanç özgürlüğüne, eğitim özgürlüğüne bu kadar müdahil olmanın anlamı yok. Bu ülkede hangi düşüncede, hangi inançta  olursa olsun, ne taraftan olursa olsun, şu mahalle baskısı adını verdikleri  şeyleri ortadan kaldıralım

Lütfen gençlerimize örnek olmak adına bunu samimiyet duygusu içinde yapalım. Siyasetçinin ne söylediğine bakarlar, söylediklerinin arkasında duruyor mu durmuyor mu ona bakarlar ve ona göre kararı verirler. Biz sekiz yılda iki genel seçimden, iki yerel seçimden, iki de referandumu atlatarak çıktık. Halkımızla paralel düşündüğümüzü gördük.

“ONLARIN DA HÜKÜMETİYİZ”

Açık söylüyorum. Biz gençlere mahcup olmak istemiyoruz. Onun için tutarlı bir siyaset izliyoruz. Yapacaklarımızı söylüyoruz, yapamayacaklarımızı vaat etmiyorum. Bize oy vermeyenler olabilir, yaşamımızı desteklemeyenler olabilir, politikalarımızı onaylamayanlar olabilir. Ama biz onların da hükümetiyiz. Çünkü demokrasinin de gereği budur. Batı neyse doğu da o olacak. Kuzey neyse güney de o olacak.

Ülkenin değişmesi için siyasetçinin de değişmesi gerekir. Biz geçmişe takılıp kalmak istemiyoruz. Elbette eleştiri olacak ama hakaret asla. Ama kırarak dökerek kalp kırarak değil. Bunun yasalar ilçesinde yapılması verilecek mesajında alınmasını sağlayacaktır.

“U2 KONSERİNDE YAŞANANLAR ŞAŞIRTTI”

Aynı şekilde, U2’nun konserinde benzer manzaralara şahit olduk. Bakanıma karşı takınılan karşı alınan tavır hoş değildi. Kendileri teşekkür ederken, karşılarında böyle bir şey görmeleri onları da şaşırttı.

İstanbul bugünlerde iki önemli toplantıya ev sahipliği yapıyor.

Dün küresel ekonomi sempozyumu başladı. Yaklaşır 500 misafir İstanbul’da bunu takip ediyorlar. Dün akşam katıldığım galada ekonomi konusunda da tebrikler aldım.

Karadeniz ekonomi ve enerji forumu da yine İstanbul’da başlıyor. Enerjide küresel ölçekte stratejik bir ülke olarak ev sahipliği yapıyor.

İstanbul – İzmir arası otoyol inşaatını başlatıyoruz. 7 yıl dediler ama biz 5 sene bitirileceği sözünü aldık. Bütün bunlar

"AKM ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLMAYACAK"

Bazı engellemeler olmasaydı, biz şimdi Marmaray’ı bitirecektik. Yargıyla uğraştık. Bir tüp geçit daha yapıyoruz. Ahırkapı’nın oradan girecek.

Bir Galataport, bir Haydarpaşaport, bunlar İstanbul’a çok şey katacak yatırımlar olacaktı. Engeller çıkardılar.

Taksim AKM’yi yıkıp alışveriş merkezi yapacakmışız. Eline diline dursun yahu. Biz diyoruz ki Taksim’de tüm trafiği alanın altına alalım. AKM’yi de, iş göremezliği itibariyle büyük bir opera kültür merkezi inşaatı yapalım diyoruz. İstemezük diyorlar. 

hurriyet



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs