En Sıcak Konular

CHP geçmişi yalanlamadan nasıl çözecek

29 Eylül 2010 09:15 tsi
CHP geçmişi yalanlamadan nasıl çözecek  
Üniversitelerdeki ikna odalarının mimarı Nur Serter, “CHP geçmişini yalanlamadan başörtüsü sorununu nasıl çözecek” diye sordu. Alemdaroğlu da, “Türk-İslam devleti kurulmadan bu yasak kalkmaz” dedi.

Erdoğan-Kılıçdaroğlu arasındaki başörtüsü sorununun çözümü konusundaki buluşmasına Rektör yardımcılığı yaptığı dönemde başörtülü öğrenciler için İstanbul Üniversitesi’nde ikna odaları kuran CHP’li vekil Prof. Nur Serter ve yasağın mimarı İstanbul Üniversitesi eski rektörü Prof. Kemal Alemdaroğlu’ndan tepki geldi. Serter, yasağın kalkması için CHP’nin kendi geçmişini yalanlaması gerektiğini savunurken, Alemdaroğlu yasağın ancak Türk-İslam cumhuriyeti kurulması durumunda kalkabileceğini söyledi.

İPTAL ETTİREN CHP’YDİ

CHP’nin başörtüsü kararını AYM’ye taşıyarak iptal kararı aldırdığının altını çizen Prof. Serter,  şöyle konuştu: “Biz bu iptali on yıl önce yaşamadık. CHP, 2008’de anayasanın laiklik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle AYM’ye götürdüğü sorun ile ilgili olarak nasıl bir hukuki düzenleme yapacak. CHP, bunu geçmişini yalanlamadan nasıl yapacak bilemiyorum. AYM’nin geçmişte aldığı kararlara yönelik fiili uygulama da ortada. Ben CHP’nin AK Parti’yle bu yasağın tamamen ortadan kaldırılmasına ilişkin bir arayış içine girmiş olduğunu görüyorum. Bu yasak üniversitede kalkarsa devlet memurları ve ilköğretim öğrencileriyle ilgili tartışmalar da başlar.”

ORTADA FİİLİ BİR YASAK YOK

CHP’li Prof. Sencer Ayata’nın saçın bir kısmının görüleceği formülüyle sorunun çözümü konusunda uzlaşma sağlanamayacağını belirten Serter, “Ortada YÖK’ün üniversitelere gönderdiği, başörtülü öğrencilerin derslere ve sınavlara alınmaması halinde öğretim üyeleri hakkında soruşturma açacağı genelge var. Ortada fiili bir yasak yok” diye konuştu.

CHP başörtüsünde şart koşmaya başladı

• Seçim meydanlarında başörtü sorununu çözeceğini vaat eden CHP, iktidardan gelen teklifi şarta başladı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, başörtüsüyle ilgili düzenlemeyi, dokunulmazlıkların kaldırılması ve seçim barajının indirilmesi şartıyla destekleyebileceklerini söyledi.  TBMM’de basın mensuplarına konuşan Anadol, Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki başörtüsü görüşmesini değerlendirdi. Anadol, başörtüsü ile ilgili iktidar kanadından gelen teklife sıcak baktıklarını ancak bu konunu tek başına ele almayacaklarını ifade eti. “AK Parti’nin dokunulmazlıklar konusundaki ne düşüneceklerini merak ediyorum” diyen Anadol, “Türban sorunu, dokunulmazlıkların kaldırılması ve seçim barajının indirilmesine ilişkin toptan bir teklif getirsinler görüşürüz” diye konuştu. Anadol, “Sadece başörtüsü değişikliği gelirse desteler misiniz?” sorusuna “Hayır, perakende getirmesinler, maddeler tek tek gelirse olmaz. Hepsini getirsinler görüşelim” cevabını verdi.

Rejim değişmeden yasak kalkmaz

Başörtüsü yasağının’ mimarlarından İstanbul Üniversitesi eski Rektörü ve Ergenekon davası tutuksuz sanığı Prof. Kemal Alemdaroğlu, yasağın kalkması için yapılan girişimlere tepki gösterdi. Liderlerin bir araya gelerek sorunu çözemeyeceğini belirten Alemdaroğlu, “Kalkması için rejimin değişmesi gerekiyor. Anayasanın 2. Maddesi’nden laik demokratik hukuk devleti niteliği kaldırılır da, Türkiye değil Türk İslam Cumhuriyeti ya da değişik şekillerde madde dile getirilirse, o zaman tabii türban da giydirebilirler çarşaf da” dedi.

star



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs