En Sıcak Konular

Rangers, 36 yıllık intikam peşinde

28 Eylül 2010 17:59 tsi
47 yıllık tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Bursaspor ile Glasgow Rangers arasında yarın akşam oynanacak olan maç, Avrupa basını ve UEFA'nın resmi sitesinde geniş yer buldu.

Haberlerde, Glasgow Rangers'ın teknik direktörü Walter Smith'in 36 yıl önce Dundee United forması ile Bursaspor'un karşısında mağlup olduğu ve yarın Bursaspor karşısına rövanş için çıkacağı ifade edildi.

Smith'in 36 yıl önce 26 yaşında bir defans oyuncusu olarak Dundee Unidet formasıyla Bursaspor'a karşı mücadele ettiği belirtilen haberde, "Şimdi Bursaspor'a karşı teknik direktör olarak mücadele edecek. Elenmenin rövanşına çıkacak. Bugüne kadar bu şansı elde edemeyen Smith sonunda bu şansı elde etti." denildi.

-RANGERS, İÇ SAHADAKİ 6 MAÇINI KAYBETTİ-

Glasgow Rangers'in geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde en kötü iç saha karnesine sahip olduğunun vurgulandığı haberde, şu ifadelere yer verildi:

"Avrupa'da evlerinde oynadıkları son 6 maçı kaybetti, sadece 2 gol attı. Rangers bugüne kadar kendi evinde Türk takımlarına karşı oynadığı maçlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. 1973- 74'de Ankaragücünü her iki maçta yenerek eleyen Rangers, 2000-2001 sezonunda Galatasaray'a deplasmanda 3-2 yenildi ve rövanşta evinde golsüz berabere kaldı. 2001-2002 sezonunda ise evinde Fenerbahçe ile berabere kalan Rangers, rakibine deplasmanda yenildi. Bursaspor İskoç takımlarına karşı tek deneyimlerini 1974-75 sezonunda kupa galipleri kupasında Dundee United'e karşı yaşadı. 2. turda Dundee ile eşleşen Bursaspor, ilk maçta deplasmanda golsüz beraberlik elde ettikten sonra kendi sahasında Vahit Doğan'ın golü ile çeyrek finale yükseldi."

-HİÇ BİR TÜRK TAKIMI İSKOÇYADAN GALİBİYETLE DÖNMEDİ-

1995 yılındaki Inter Toto kupasına kadar Bursaspor'un Avrupa da maç kazanmadığının belirtildiği haberde, Bursaspor'la ilgili şu bilgiler verildi:

"Hiç bir Türk takımı şu ana kadar İskoçya'dan galibiyetle dönemedi. Burasspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam çalıştırdığı takımlarla şu ana kadar İskoç takımları ile rakip olmadı. Bursaspor'lu Milan Stepanov 2003-2004 sezonunda Porto-Manchester United mücadelesinde yedek kulübesindeyken, Rangers menajeri Smith o gün Manchester United kulübesinde yardımcı menajer kimliği ile oturuyordu. Bursasporlu İvan Ergiç ise Basel takımında bir başka İskoç ekibi Celtic'e karşı 2002 – 2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. İlk maçı deplasmanda 3-1 kaybeden Basel, kendi sahasında 2-0 galip gelip gülen taraf oldu."

Cihan



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,412 µs