En Sıcak Konular

Hanefi Avcı'nın 50 sayfalık savunması

28 Eylül 2010 17:23 tsi
Gözaltına alınan Avcı'nın, arkasında 50 sayfalık bir savunma bıraktığı ortaya çıktı

Habertürk'ten Selahattin Bostan'ın özel haberine göre polis tarafından Ankara'da gözaltına alınan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, arkasında yaklaşık 50 sayfalık bir savunma bıraktı... Habertürk'ün telefonla ulaştığı Avcı, "Zorla İstanbul'a götürülüyorum, savunmamı bıraktım" dedi. Avcı, savunmasında Soruşturma Savcısı Kadir Altınışık'a yüklendi. Savcı hakkında dava açtığını söyleyen Avcı, "Zorla götürülebilirim ama gönüllü olarak gitmem" ifadelerini kullandı. Avcı, bildiklerini Genelkurmay Savcılığı'na anlattığını da açıkladı. 

Terörle Mücadele Ekipleri tarafından gözaltına alınan Hanefi Avcı, gözaltına alınacağını biliyordu. Avcı, polisler gelmeden önce geride bırakacağı savunmaya son şeklini verdi. Aceleyle yazıldığı anlaşılan savunmayı HABERTÜRK TV ele geçirdi.

"GÖNÜLLÜ GİTMEM, İFADE VERMEM"
"Zorla götürürler ama asla kendi gönlümle gitmeyeceğim, cemaatin plan ve programı doğrultusunda hareket eden hiçbir kimse ve makamın önünde eğilmem, bu devletin yasalarına göre davrandığına inanmadığım adalet makamının hiçbir sorusuna da cevap vermem... Hiç kimseye onurumu çiğnetmem.

Kitabımda ve basına intikal eden konular dolayısı ile Genelkurmay Askeri Savcılığı'na tanık olarak ifade verdim. Yarın da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade vereceğim.
Benim İstanbul'da yürütülen soruşturma ile hiçbir alakam yoktur."

Hanefi Avcı, kendisini en çok terör örgütüyle ilişkilendirmenin yaraladığını ifade etti. Devrimci Karargah Örgütü soruşturmasından gözaltına alınan Necdet Kılıç ile herhangi bir örgütsel ilişkisinin olmadığını savundu.

Telefonlarının yasadışı olarak dinlenildiği iddiasını yineleyen Hanefi Avcı, Soruşturma Savcısı’ndan davacı olduğunu da açıkladı. Avcı, savcının suçluları gizlediğini öne sürdü.

"İnternet siteleri, basın organları, polisleri, savcıları ile iki günde kırk yıldır devlet güvenliği diye sol gruplara karşı görev yapmış, sol örgütlere karşı yaptığım görevler nedeniyle eleştirilen beni bir günde solcu devrimci karargah örgütü ile ilişkili yaptılar."

Gözaltına alınan Avcı, Adalet Bakanlığı yetkililerine 20 Eylül'de Devrimci Karargah Örgütü’ne yönelik bir operasyon yapılacağını ve arkadaşı olan Necdet Kılıç'ın gözaltına alınacağını açıkladığını da söyledi. Avcı, "Bunları öngörüyordum" dedi.

"Kitabı yazarken söyledim, bana her şeyi yapmayı deneyeceklerdir. Ama bu kadarını da beklemiyordum. Hiç olmaz ise alakam olan bir konu ile ilişkilendirilmem lazımdı, bu kadar alakasız tam zıddı olduğum bir olayla ilişkilendirilmek istenmem işin ne kadar çığrından çıktığını göstermektedir."



Bu haber 849 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,977 µs