En Sıcak Konular

Çin'in hızlı treni 416,6 km/s ile hız rekoru kırdı

28 Eylül 2010 14:27 tsi
Çin yapımı olan 'Uyum' adı verilen hızlı tren, saatte 416,6 kilometre hız ile dünya rekoru kırdı. CRH380 model yeni nesil yüksek hızlı tren 202 kilometrelik Şanghay - Hangzhou arasındaki mesafeyi 40 dakikada tamamladı.

Çin'in resmi Xinhua ajansından yer alan habere göre, Çin yapımı olan ve 'Uyum' adı verilen CRH380 model yeni nesil yüksek hızlı tren, Şanghay - Hangzhou demiryolu hattındaki deneme sürüşünü başarılı bir şekilde yaptı. Test sürüşünde saatte 416,6 kilometre hız yapan Çin yapımı 'Uyum' test yolculuğunda bir kez daha dünya hızlı tren rekorunu kırdı.

Çinli yetkililer, yeni hız rekoru ile ülkelerinin demir yollarında tüm dünyada en önde olduğunu bir kez daha kanıtladığını ifade etti. Çin Demiryolları Başmühendisi He Huawu, "Çin tamamlamış olduğu 7055 kilometrelik tren yolu yatırımı ile tüm dünyada birinci sıradadır. Şu anda Çin, dünyanın en eksiksiz yüksek hızlı raylı sistem teknoloji haline geldi. Güçlü entegrasyon yetenekleri, en uzun mesafeli rayları, en hızlı demiryolu işletme hızı ile dünyanın en büyük demiryolu ülkesidir." dedi.

Çin 24 Haziran 2008 tarihinde CRH3 model 'Uyum' treni ile Pekin-Tianjin hattında saatte 394,3 kilometre hıza ulaşarak dünya hız rekorunu kırmıştı. 26 Şubat 2009'da da başlanan yüksek hızlı tren yolu inşaatı, bu yılın ağustos ayında tamamlanmış ve 1 eylülden itibaren test sürüşlerine başlamıştı.

Test sürüşüne katılan gazeteciler, "Trendeyken sanki karada uçuyorsunuz duygusuna kapıldık, sanki okun yaydan fırlatılması gibi yolculuk yaptık." açıklamalarında bulundu.



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs