En Sıcak Konular

Bu haber ağır eleştiriyi hak ediyor

24 Eylül 2010 11:44 tsi
Bu haber ağır eleştiriyi hak ediyor 'Maske': Kanlı yüze estetik mümkün mü? iyibilgi Ankara

Bugün Sabah gazetesi gerçekten garip bir haber yayınladı. Başlığı, “PKK’dan ‘yeni yüzler’ stratejisi’ başlığını taşıyan haber, “Kalıcı ateşkes için olumlu sinyaller gelmesi halinde PKK, halkın tepkisini çeken PKK’lıları geriye çekecek, yıpranmamış olan üniversite mezunu yeni PKK’lıları ön plana çıkaracak” spotuyla okura sunuluyor. Ve bu haber aynı zamanda gazetenin manşeti!

Herhangi bir yanlış anlama olmasın diye haberin “yüzler”le ilgili-ki gerisi süreçle ilgili, bu konuyla ilgili değil-bölümünü de verelim; “PKK'nın uzattığı ‘eylemsizlik’ kararını ‘kalıcı silah bırakmaya’ çevirmeye yönelik sivil baskı artarken örgüt içinde de yeni bir dönem başladı. Habur sonrası kesilen sürecin devamı için sessiz diplomasinin devreye girmesi ve İmralı'yla temas trafiğinin hızlanması karşısında topluma "yeni yüzler"le çözüm projesi sunulması planlanıyor. Önümüzdeki dönemde, terör örgütünün simge isimleri yerine yıpranmamış yeni yüzler ön plana çıkarılacak. Bunlar, örgüte 2000'li yıllarda katılmış, üniversite mezunu, birikimli isimlerden seçilecek.”

Hangi yüz?

Tabii önce şunu sormak lazım; bu haberi onaylayan editör ve hazırlayan muhabir kaç yaşında acaba? Şaka mı bu?. “Sembol isim” nedir, ne demektir?, Sanki haber 25 yıldır kan içen bir örgütten bahsetmiyor da, bir büyük şirketin yönetim kurulunun tazelenmesinden veya görev değişikliği yaşayacak bir Bakanlar Kurulu'ndan veya bir partinin yönetim kadrosundan bahsediyor. "Yıpranmış isimler geri çekilecek, yıpranmamış yüzler ön plana çıkarılacak"!?

Okumuş çocuklar

Terör örgütü PKK’nın, bir daha yazıyoruz ki tekrarlana tekrarlana anlamını yitirmiş gibi gözüken “terör örgütü”nün anlamı anımsansın (!); Terör örgütü PKK’nın yüzünün herhangi bir yüz tutması veya insanların, (Türkiye’de herhangi bir kesimin ve kişinin) “aa bakın bu yeni biri, hem de okumuş” ve "birikimli" (hangi konuda?) diyerek terör örgütüne karşı yumuşaması mümkün mü? Geri zekalı mı var Sabah gazetesinin karşısında?

Ve haberin tınısından yapılanın beğenildiği de hissediliyor. (“Örgüt içinde de yeni bir dönem başladı.” vb.) Fakat yine de en ağırı, sanki bu ülkede son 25 yıldır neler yaşandığı bilinmiyormuş, hiç olmamış bunlar gibi, “yeni yüzler” projesinin (!) kamuoyu tarafından yutulacağına inanan bir grubun olduğu görülüyor. (Sabah yazı işlerine düşen bu projenin fikir babasının kim olduğunun da habere yansıtılmasıydı.)

Sonuç olarak.. PKK’nın yüzü yüz tutmaz. Maske tutar. Ancak yeni bir maske örgütün kanlı yüzünü kapatır. Kimileri bu maskeyi görür kimileri “okumuş çocuklar” der.

www.iyibilgi.com



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,497 µs