En Sıcak Konular

Bozdağ: Tezkere en geç 12 Ekim'de Genel Kurulu'a gelir

28 Eylül 2010 13:41 tsi
Bekir Bozdağ, yurtdışına asker gönderilmesine izin verilen tezkerenin en geç 12 Ekim tarihinde Meclis Genel Kurulu'na geleceğini söyledi.

Bozdağ, AK Parti MYK toplantısına gelişinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in türban düzenlemesiyle ilgili olarak CHP'ye bir çağrısı oldu. Bundan sonrası için ne yapacaksınız? Bir adım atmayı düşünüyor musunuz yoksa CHP'den mi bekleyeceksiniz bu sorununun çözümüne yönelik olarak?" yönündeki soruya AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu halkoylaması sürecinde başörtüsü sorunu çözeceklerini ve bu konuda öncü olacaklarını ifade ettiler. Başbakan da bu konuyla alakalı 'O zaman siz gerekli adımları atın biz de sizin arkanızdan gelelim' şeklinde ifade de bulundu. Dün de TESK Genel Kurulu öncesi yapılan görüşme öncesinde aynı konular tekrar edildi. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda 'biz çözeriz ifadesini' kullandıktan sonra bu ifadeyi hayata geçirmesi gerekiyor şu anda. Meclis de Cuma günü açılıyor. Bu konuda CHP nasıl bir adım atacaksa onu mutlaka ortaya koyması lazım. Eğer bu konuda adım atmadan öte ekip kuralım, bir komisyon oluşsun çalışın diyorsa o noktadaki görüşünü de ortaya koyması lazım. Çünkü Sayın Başbakanımız dün 'hemen bu konuda bir ekip kuralım. Bu ekip de çalışmalarına başlasın' dedi. Burada adım atacak olan CHP'dir. Sayın Başbakan'ın son yaptığı çağrıya da cevap verecek olan CHP'dir. Umarım olumlu cevap verirler. Türkiye bu sorunu çözer ve bundan sonra önüne bakar."

"CHP'den bir adım gelmeden siz komisyon kurulması yönünde bir adım atmayacak mısınız?" yönündeki soruya ise Bozdağ, "Hayır. Başbakan söyledi. 'Kuralım ekipleri, hemen çalışmaya başlasın' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu bugün basında da takip ettiğiniz gibi ben sadece onu söylemedim, başka konular da söyledim açıklaması var. Sanki bu soruyu biraz es geçen yaklaşım gözüküyor. Sayın Kılıçdaroğlu 'Komisyon kurulsun, hay hay çalışalım' derse elbette oda bu çağrıya olumlu cevap verdiği takdirde AK Parti zaten biz 'bu işi zaten hazırız' dedi. Biz bu işe hazırız, onlar cevap verdiğinde komisyon oluşur, bu konudaki gerekli çalışmalar yapılır. "

Başörtüsü konusu ile yeni anayasa konusunun ayrı konular olduğunu kaydeden Bozdağ, "İkisini birbirinden ayrı tutmak ayrı değerlendirmek gerekiyor. Hem Anayasa konusunda hem başörtüsü konusunda ayrı zamanlarda ayrı çağrılarda bulundu. İkisi de ayrı konu olduğu için elbette ayrı değerlendirmek lazım." dedi.

"Tezkere salı günü gelir mi? İçinde Amerikan askerleri olacak mı?" sorusuna ise Bozdağ, "Tezkere dün imzaya açıldı ve imza tamamlandı, Meclis'e gelecek. Salıya yetişir mi bilemiyorum. Yetişirse görüşürüz. Yetişmezse muhtemel 12 Ekim'de görüşülür. Tahminimi söylüyorüm. En geç 12 Ekim'e kadar görüşülür"

Bozdağ, tezkerenin kapsamıyla ilgili bilgisinin olmadığını, Meclis'e geldiği zaman bilgi sahibi olacaklarını ifade etti.
 
cihan



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,231 µs