HSYK açıklaması | " /> HSYK açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Ergin'den HSYK açıklaması

28 Eylül 2010 13:14 tsi
Bakan Ergin'den HSYK açıklaması 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK'nın teşkilat yapısını öngören uyum yasalarıyla ilgili metnin tartışmaya açılacağını ve daha sonra Meclis'e gönderileceğini söyledi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Birleşik Krallık Adalet Bakanlığı Ulusal Hükümlü Yönetim Hizmetleri işbirliği ile yürütülen "Türk Denetimli Serbestlik Hizmetlerinde Çocuklar ve Mağdurlarla İlgili Çalışmaların Geliştirilmesi AB Eşleştirme Projesi" kapanış töreni bakanlığın Gazi Ek Binası Konferans Salonu'nda yapıldı.

Törende Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Birleşik Krallık Adalet Bakanlığı Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Norman Powell ise referandumun ardından gelişecek siyasi gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

2004-2005'de yapılan mevzuat değişikliklerin önemli olduğunu vurgulayan Powell, çocukların yeniden suç işlemelerini önlemek için önemli adımlar atıldığını, yarının yetişkinleri olarak çocukların yeniden suç işlemesinin önlenebileceğini ifade etti. Süreç içinde yer alan kurumlar arasında da önemli işbirliği olduğunu anlatan Powell, denetim serbestliğin yargı sistemi bakımından hâkimlerin uygun şekilde uygulaması gerektiğini kaydetti. Powell, Avrupa Birliğinin temel haklar konusunda işbirliğine her zaman açık olduğunu ifade etti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise her ülken suçlu ve suçluyla mücadele konusunda değişik tedbirler aldığını, cezaevlerinde tutma yönteminin ıslah konusunda tek başına yeterli olmadığını söyledi. İki dezavantajlı durumun "suça sürüklenen çocuklar ve suçlardan zarar gören çocuklar" olduğunu dile getiren Ergin, Türkiye'de ceza infaz yöntemlerinin geliştirilmesi, çağdaş yöntemler için bu tür işbirliklerinin devam edeceğini belirtti.

Bakan Ergin, program sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yüksek Seçim Kurulu(YSK)'nun, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimleri konusunda aldığı propaganda yasağıyla ilgili olarak, "Uygulamaya dönük farklı bir değerlendirme yapar mı, yaparsa iyi olur." dedi.

Anayasada Yargıtay kanununda propaganda yasaklarının bulunduğunu dile getiren Ergin, konuya ilişkin yetkili merciin YSK olduğuna vurgu yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği için oluşturulacak komisyona üye gönderebilecekleri yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Ergin, referandum sonrası Başbakan Erdoğan'ın bu konuda açıklamalarda bulunduğunu ve daha geniş değerlendirme için hazırlıklarının olduğunu ve bu konuda en hazır partinin ise AK Parti olduğunu ifade etti.

İyi niyetli yaklaşımlara pozitif yaklaşacaklarını vurgulayan Bakan Ergin, "Umarım söylediklerinin arkasında dururlar."diye konuştu.

Uyum yasalarıyla ilgili yapılan çalışmaların son durumunun sorulması üzerine de Ergin, özellikle HSYK'nın teşkilat yapısını öngören metnin büyük ölçüde tamamlandığını açıkladı. "Biz yaptık hemen Parlemanto'ya gönderdik" yaklaşımında olmadıklarının altını çizen Ergin, taslağı internete koyacaklarını ve medya ile yargı çevrelerinde tartışmaya açacaklarını kaydetti.

Taslağın bugün ilgililere gönderileceğini dile getiren Ergin, zamanın kısa olduğunu bu sebeple değerlendirmeler için kısa bir zamanda cevap isteyeceklerini belirtti. Dün konuya ilişkin Bakanlar Kurulu'nda brifing verdiklerini anlatan Ergin, tartışmaların ardından son şeklinin verilerek Meclise gönderileceğini ifade etti.

Eski DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ergin, görüşmenin avukatlık sıfatıyla yapıldığını vurgulayarak şimdiye kadar yapılan görüşmelerin de böyle olduğunu söyledi.

Ülkenin bir sorunu olduğunu ve bunu çözmenin siyasilere düştüğünü anlatan Ergin, konuşarak çözmenin de birinci hedef olduğunu vurguladı. Ergin, bu açıdan pozitif gelişmelerin ise herkesi sevindireceğini ifade etti.

cihan



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,655 µs