En Sıcak Konular

Bir dahaki ne çıkacak: Atom bombası mı?

28 Eylül 2010 11:07 tsi
Bir dahaki ne çıkacak: Atom bombası mı? Bir M-16 tüfeği ve 7 şarjörü bavul içinde Irak’tan Amerika’ya, oradan İngiltere’ye, nihayetinde de İstanbul’a geliyor. Sahibi Bağdat’a devam ediyor. Bavul burada kalıyor. Eksik olmasın bizim meslektaşlar da haberi 3’ünc

Gazetelere sınırlı yansıyan olayı özetleyelim (Sabah Gazetesi’nin haberi); Bağdat’ta görevli bir ABD askeri (Devin Otto) tatil için evine dönüyor. (San Fransisco) Haberda yazmıyor ama M-16 piyade tüfeği ile mühimmatını (7 şarjör) da ABD’ye getirmiş olması lazım!?

Sonra tatil bitiyor. Görece döneceği zaman yine bu piyade tüfeğini ve mühimmatını bavula yüklüyor, önce Londra’ya gidiyor. Buradan İstanbul’a gideceği için aktarma yapılıyor (Londra’da silahın fark edilmemesinin sebebi bu olabilir mi? Yani nasıl olsa şehre girmiyor bavullar bir uçaktan diğerine gidiyor diye boş bırakılmış olabilir mi? Dünyanın terör eylemlerine karşı en tetikte iki ülkesi bunları yapar mı?)

THY uçağına aktarılan bavul ve sahibi 16 Eylül gecesi İstanbul’a iniyor. Otto ve arkadaşları 17 Eylül sabahı yeniden havalanıp Bağdat’a varınca görüyorlar ki, bavul kayıp! (Bu arada İstanbul’a indiği andan bu yana bavul nerede? Kontrol edilmiyor mu?)

Tabi Otto kızıyor-öyle olması lazım, çünkü sanki normal bir bavul kaybı yaşanıyor-ve THY’ye kayıp bagaj başvurusu yapıyor.

THY yetkilileri “sahipsiz görünen” bavulu güvenlik kontrolünden geçiriyorlar. Ve mesele ortaya çıkıyor. Mesele tabii ki şaşırtıcı olduğundan havaalanı polisi muhtemelen “yuh artık” diyerek MİT’e haber veriyor.

Ve anlaşılıyor ki karışıklığa daha San Fransisco’dan hareket ederken ilgili etiketin yapıştırılmamış olması neden oluyor! Yani silah nasıl geliyor, mühimmat nasıl taşınıyor sanki kimse ilgilenmiyor da, bavul nasıl karışmış bununla ilgileniyor.

Tabii ki bu silah ve şarjörlerin uçaklara nasıl alındığı soruşturuluyor. San Fransisco’nun da soruşturma başlattığı yazılmış, Fakat bu kadar ağır güvenlik önlemlerinin alındığı ülkelerde bu iş nasıl olmuş belli değil. Türkiye’de taşıma ruhsatlı silahlar bile uçağa alınmıyor.

Öte yandan şu sorular yanıtlanmalı; 1) Bu ilk vaka mı, yoksa Bağdat güzergahında bu iş rutine mi dönmüş! Yani bavul etiketli olsa tam bir dünya turu yapıp yine Bağdat’a dönmüş olacaktı! 2) ABD askerleri silahlarını yanlarında taşıyabiliyorlar mı? Türkiye askerler zimmetli silahı kaybettiler mi yanarlar. Fakat hiç kimse de izine silah getirmez hele hele dünya turu attırmaz. 3) Adı geçen ABD askerleri kim? Gerçekten sıradan askerler mi? 4) Kendimize de biraz çuvaldız batıralım. Ülkeye inen her yükün kontrol edilmesi gerekiyor belli ki. Üstelik bu bavul bir veya iki gün Türkiye’de kalmış. 5) Konu ciddi ama şakasını da yapalım; Türkiye silahı askerin komutanına teslim etsin bakalım zimmetli silahı kaybetmekten ne ceza alacak?

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,256 µs