En Sıcak Konular

CHP’nin kasası boşaldı

28 Eylül 2010 09:19 tsi
Baykal'dan kalan parayı harcayan Kılıçdaroğlu'nun umudu ise seçimler...

Referandum çalışmalarında para harcamayan CHP'nin kasası alarm verdi. Baykal yönetiminden kalan 14 trilyonun 4 ayda bittiği iddia edildi.

CHP'de kemer sıkma dönemi yaşanıyor. Referandum kampanyasında dahi profesyonel şirketlerle anlaşmayan ve kısıtlı bir bütçe ile seçim çalışmalarını yürüttüklerini açıklayanCHPyönetiminin bu tasarrufunun altında genel merkezin 'iç açıcı olmayan' mali durumunun yattığı öne sürüldü.

GANDİ KEMER SIKTI AMA

CHP kulislerine göre, genel merkez ocak ayından itibaren alınacak 2011 yılı Hazine yardımına kadar mali açıdan oldukça sıkıntılı bir süreç geçirecek. Deniz Baykal'ın genel başkanlıktan ayrılmasının ardından partinin başına geçen yeni Genel BaşkanKemal Kılıçdaroğluda kemer sıkma politikasına uygun bir seçim kampanyası yürüttü. Eski Genel Sayman Mustafa Özyürek'ten 14-15 milyon TL civarındaki bir kasa tutarını teslim alan yeni Genel Sayman Faik Öztrak, geçen 4 aylık sürede tüm harcamaları bu kaynaktan yürüttü. Ancak, alınan bilgilere göre, sadece genel merkez personel gideri aylık 500 bin TL, bina sabit gideri de 100 bin TL civarında olan CHP'de hazine yardımına kadar mali açıdan karanlık bir tablo söz konusu.

MİNİMUM HARCAMA

Kılıçdaroğlu'nun 4 aylık genel başkanlığı sürecinde de 'kemer sıkma' politikası kendisini gösterdi. Referandum çalışmalarında seçim gezilerini tarifeli uçak veya karayolu ile yapmayı tercih eden Kılıçdaroğlu, kampanyayı da minimum harcama ile sürdürdü. Profesyonel şirketlerle anlaşmayarak kendi imkanları ile seçim kampanyası yürüten CHP'de bu süreçte mali sıkıntı gerekçesiyle parti örgütlerine de çok fazla kaynak aktarılamadı.

GÖZLER HAZİNE YARDIMINDA

Siyasi partiler 2011 yılında hazineden yüklü miktarda para alacak. Seçim yılı olması nedeniyle hazine yardımını ikiye katlayacak olan AKP, CHP ve MHP'ye 300 milyon TL civarında yardım yapılacak. CHP, 2010 yılı bütçesinden Hazine yardımı olarak 23.6 milyon TL almış, bu miktarın 14-15 milyon TL'lik bölümü Kılıçdaroğlu döneminde kullanılmaya başlanmıştı.

akşam



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,066 µs