En Sıcak Konular

Direksiyon başındakiler daima kemerleri sıkı tutmalı

27 Eylül 2010 21:06 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin küresel ekonomik krizin ardından en hızlı toparlanan ülkelerden birisi olduğunu söyledi. Buna rağmen tedbirli davranılması gerektiğini aktaran Cumhurbaşaknı Gül, "Herhangi bir gevşeklik gösterme durumunda değiliz.

Küresel Ekonomi Sempozyumu (Global Economic Symposium/GES) Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın ev sahipliğinde, İstanbul'da başladı. Sempozyumun kokteylinde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ve dünya ekonomisinin son yıllarda kat ettiği mesafe ve durum değerlendirmesi yaptı. BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında küresel krizden gerekli derslerin çıkarılmasının, krizin yeniden tekrarlanmaması için önemli olduğuna işaret ettiğini hatırlatan Gül, son krizin uluslararası finans ve denetim kuruluşlarının yetersizliği ve zafiyetlerini ortaya koyduğunu kaydetti. Gül, "2001 krizinden sonra Türkiye istikrar odaklı, makro ekonomik politikaları günümüze kadar sürdürmeyi başarmış ve özellikle kamu maliyesi ve finansal sistemdeki dengeli yapı sayesinde küresel ekonomik krizden ciddi yara almadan çıkmayı başarmıştır." diye konuştu.

Türkiye'nin tedbirli politikalar konusunda başarılı bir ülke olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, ekonomik daralma sonrasında en hızlı toparlanan birkaç ülkeden biri olduğunu ve kredi notunun 2 kez üst üste yükseltildiğini hatırlattı. Gül, "Önemli bir ülkenin devlet adamı BM Genel Kurulu vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz bir görüşmede bana aynen şöyle söyledi: 'Bir zamanlar Avrupa'nın hasta adamı olarak görülüyordunuz, şimdi ise Avrupa'nın en sağlıklı ekonomisine sahipsiniz'. Böyle bir teşhis hoşumuza gitmekle birlikte tedbiri hiçbir zaman elden bırakmıyoruz. Herhangi bir gevşeklik gösterme durumunda değiliz. Hala tedbirli ve gittiğimiz yolun ne kadar kırılgan olduğunun farkındayız. Onun için direksiyon başındakiler daima kemerleri sıkı bağlı tutmalı ve ona göre arabayı sürmeli. Biz bunu yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Gül, sempozyumun İstanbul'da yapılmasının İstanbul'un önemli bir uluslararası finans merkezine dönüşmesine katkı yapacağını da hatırlattı. Açılışın ardından katılımcılar Sanat Yönetmeni Dr. Murat Salim Tokaç'ın "Anadolu'da İnanç ve Müzik İlişkisi Bir Sonsuz Devir" başlıklı konserini dinledi.

(CİHAN)



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs