En Sıcak Konular

Karşılıksız para basma dönemini ortadan kaldırdık

27 Eylül 2010 18:19 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz paranın ayarıyla oynamadık, oynamayacağız ve bu ülkede karşılıksız para basma dönemini bizim iktidarımız ortadan kaldırmıştır." dedi.

Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK)'nun Rixos Otel'de düzenlenen 18. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkçenin eski ve en önemli eserlerinden biri olan Kutadgu Bilig'in yazarı Yusuf Has Hacib'in dönemin hükümdarına yaptığı bazı tavsiyeleri aktardı. Erdoğan, Yusuf Has Hacib'in döneminin hükümdarına "Daranın ayarıyla oynama, halka adaletle hükmet, kuvvetlinin zayıfa tahakküm etmesine müsaade etme. Haydutları ortadan kaldır, yolları açık ve emin tut'. İşte bizim hükümet olarak üzerimize düşen vazife budur." dediğini kaydetti.

Erdoğan, kendilerinin eksikleri bulunmasına rağmen bunları gidermeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

"Biz paranın ayarıyla oynamadık, oynamayacağız ve bu ülkede karşılıksız para basma dönemini bizim iktidarımız ortadan kaldırmıştır. Biz halka adaletle hükmetmenin mücadelesi içinde olduk. Bundan şaşmadık, hiç şaşmayacağız. Kuvvetlinin zayıfa tahakküm etmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Üstünlerin hukukuna göz yummadık ve hukukun üstünlüğünün egemen olmasına gayret ettik, bu gayretimizi artırarak devam ettireceğiz. Bin yıl önce Yusuf Has Hacip'in tavsiyesinde olduğu gibi çetelere, mafyaya göz yummadık, Türkiye'nin enerjisine, Türkiye'nin kaynaklarına musallat olan karanlık odaklara 'eyvallah' demedik ve hepsiyle kıyasıya mücadele ettik Ticaret için, ekonomi için yolların açık tutulmasına azami özen gösterdik. Dış politikada aktif bir tutum izledik. Türkiye'nin itibarını artırdık. Vizeleri kaldırdık, yoldaki engelleri, ticaretin sanayinin, girişimin, yatırımın önündeki bariyerleri tek tek yol üzerinden temizledik, temizliyoruz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylülde milletin takdiriyle uygulamaya giren Anayasa değişikliğinin Türkiye için yeni bir ufuk açtığını, ülkenin geleceği adına umut verici bir süreç başlattığını ifade ederek, bu süreçten 73 milyonun tamamının, esnaf ve sanatkarın olumlu etkileneceğini vurguladı.

İktidarları döneminde 2 yerel ve 2 genel seçim ile 2 halk oylaması gerçekleştirildiğine işaret eden Erdoğan, bunların hiçbirinde mali disiplinden taviz vermediklerini, para politikalarını askıya almadıklarını, popülizm tuzağına düşmediklerini belirtti. Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Seçim öncesi rüşvet dağıtanlardan, bol keseden vadedenlerden olmadık. Son halk oylamasında da bu tavrımızı net olarak ortaya koyduk. Ekonominin dengelerini sarsacak hiçbir girişim içinde olmadık. Genel seçimlere 9 ay gibi bir süre kaldı ve biz bu genel seçimlerde de disiplinden asla taviz vermeyeceğiz. Seçim ekonomisine tevessül etmeyeceğiz."

Popülizm yapmadıklarını, yapmayacaklarını savunan Başbakan Erdoğan, şu görüşleri dile getirdi:

"Bol keseden dağıtarak, popülizm yaparak, olmayacak hedefler göstererek, yapılmayacak işleri söyleyerek, milleti kandırma döneminin artık tarihe karıştığını" söyledi. yen Erdoğan, "Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Hep söylüyorum, Ziya Paşa'nın güzel bir ifadesi var; 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Eserlerle konuşacağız. Aziz milletimiz artık bu tarz siyasetezaten prim vermiyor. Bu tarz plansız, programsız söylemlere itibar etmiyor. Önümüzdeki genel seçim sürecini bu hassasiyetle yürüteceğiz. Yaptıklarımızı anlatacak, ama yaptıklarımızdan daha çok planlarımızı, projelerimizi, hedeflerimizi başladığımız noktadan devam ettirerek, sürdüreceğiz."

(CİHAN)



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs