En Sıcak Konular

Brüksel trafiği hızlanıyor

27 Eylül 2010 17:49 tsi
Brüksel trafiği hızlanıyor Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 10 Kasım'da açıklanması öngörülen bu yılki İlerleme Raporu öncesi 28-30 Eylül tarihleri arasında Brüksel'i ziyaret edecek.

Yarın sabah Brüksel'e gidecek Egemen Bağış, AB adayı Türkiye'ye ilişkin yıllık İlerleme Raporu'nu 10 Kasım'da yayımlaması beklenen Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden ve Komşuluk Politikası'ndan Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile AB Dönem Başkanı Belçika'nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steven Vanackere ile yarın akşam saatlerinde ayrı ayrı görüşecek.

Egemen Bağış'ın Avrupa Komisyonu'ndaki programı ayrıca, Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Üyesi Dacian Cioloş ile Uluslararası İşbirliği, İnsani Yardım ve Krizlere Mukabeleden Sorumlu Üyesi Kristalina Georgieva ile görüşmeleri de içeriyor.

Avrupa Parlamentosu'nun önde gelen üyeleriyle de buluşacak Egemen Bağış, bu çerçevede Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş-Başkanı Helene Flautre ve Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebeca Harms, AP Muhafazakarlar ve Reformistler (ECR) Grubu Başkanı Michal Kaminski, Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz ile Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ile de bir araya gelecek.

-REFERANDUMU DA ANLATACAK-

Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın, Brüksel'deki temaslarda anayasa değişiklikleri referandumu ve bunun ardından BDP ile yeniden başlatılan diyalogun yanı sıra, hükümetin gündemindeki reformlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Bu arada, Brüksel'de çeşitli toplantılara da katılacak, Türk ve yabancı basın mensuplarıyla buluşacak Bağış, Avrupa Politika Merkezi tarafından Crowne Plaza Oteli'nde düzenlenecek "12 Eylül Referandumu sonrası Türkiye'nin AB Üyelik Süreci" konulu toplantıda konuşacak.



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs