En Sıcak Konular

Komşusunu öldürmek için tim kurdu

27 Eylül 2010 15:12 tsi
İzmir'de aralarında husumet oluşan komşusunu öldürtmek için 3 ayrı silahlı ekip kuran suç örgütü elebaşı ile 8 kişi gözaltına alındı.

Örgüt liderinin komşusunun işyerine 2 kez de bomba koydurttuğu öğrenildi. Şebekenin çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna giderek baskı ve tehditle haksız kazanç elde ettiği, işyeri ele geçirdiği, yaralama ve kundaklama olaylarına karıştığı da ileri sürüldü.

Karabağlar semtinde M.M'ye ait hamama ses bombası konulmasıyla ilgili soruşturma başlatan polis, işyeri sahibinden komşusu N.Y. ile aralarında husumet oluştuğu ve olayın bu kişi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği bilgisine ulaştı. Şebeke elebaşının, komşusu olan M.M. ile aralarında ''araba park etme'' meselesi sebebiyle tartışma yaşandığı, bu anlaşmazlığın daha sonraki günlerde husumete dönüştüğü, M.M'nin ailesini ve çocuklarını öldürmekle tehdit ettiği belirtildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şebeke lideri N.Y. ve birlikte hareket ettiği kişilere yönelik çalışma başlattı. Ekiplerin takibi sırasında, N.Y.'nin talimatıyla, 3 kişilik bir grubun M.M'nin geçeceği güzergaha silahlı saldırı için pusu kurduğunu tespit eden ekipler, ''tesadüf'' görünümünde bu kişileri pusu kurdukları bölgede ruhsatsız 2 silahla yakaladı.

Soruşturmayı sürdüren polis, N.Y. yine silahlı saldırı yapılması ve bu kez 3 ayrı noktada pusu kurulması talimatı verince operasyon başlattı. Silahlı saldırı için 3 ayrı noktada bekleyen N.Y'nin adamları silahlarla yakalandı. Şebeke elebaşı N.Y. ve diğer adamları da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Zanlılarla birlikte, 2 ruhsatsız tabanca, 2 gaz tabancası, 8 av tüfeği, özel imal edilmiş tabanca görünümlü kısa-uzun namluları bulunan ve değiştirilebilen silah, çok sayıda fişek, eylemlerde kullandıkları 7 balta, bıçak, kılıç, çok sayıda senet, tapu ve resmi evrak ele geçirildi.

N.Y'nin elebaşılığını yaptığı grubun, çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna gittikleri, tefecilik yaptıkları, borçlara yüksek faiz işleterek haksız kazanç elde ettikleri, ödemede zorlanan kişilerin işyerlerini ele geçirdikleri, baskı ve tehditte bulundukları, kundaklama, yaralama, kurşunlama, zorla evrak imzalatma olaylarına karıştıkları iddia edildi. N.Y. ve operasyonda gözaltına alınan 7 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

(CİHAN)



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,076 µs