En Sıcak Konular

Kurtulumuş: Saadet'i beş paralık yaptılar

27 Eylül 2010 12:43 tsi
Saadet Partisi'ne Erbakan Hoca ekibi tarafından kayyum atandırılması üzerine yeni oluşum çalışmalarını yürüten Numan Kurtulmuş bu sefer ağır konuştu. Necmettin Erbakan kanadını adeta topa tuttu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Partiyi maalesef milletimiz nezdinden beş paralık hale getirenler, kongre salonundan beri bu kötü süreci yönetenlerdir. Kayyum kararıyla ilgili olarak da, bu kararı alanlar “Aman ne büyük bir zafer kazandık” falan zannetmesinler. Ne büyük bir mağlubiyet içerisinde olduklarını zaten çok yakın zamanda millet kendilerine gösterecektir." dedi.

Kayyyum kararından sonra yeni bir siyasi oluşum için harekete geçen, Saadet Partisi MYK üyeleri, il ve belediye başkanları ile Ankara'da istişare yapan Numan Kurtulmuş, nihai kararı açıklamadan önce STK'larla görüşmek üzere İstanbul'a hareket eden Nunan Kurtulmuş, uçağa binmeden NTV'ye konuştu.

BİR CEMAATİN, GRUBUN PARTİSİ OLAMAZ

“Tam böyle parti düzlüğe çıkmış, kamuoyunda artık alternatif bir parti haline gelmişken, bu kadar planlı bu kadar kötü niyetle karşı karşıya olmamız herkesi rahatsız ediyor, üzüyor. Parti, sadece herhangi bir grubun, bir hizbin, bir cemaatin, bir küçük kliğin partisi olamaz. Öyle olursa milletten karşılığını bulamaz” diyen Numan Kurtulmuş, “Öyle miydi efendim?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Bu hale getirmek isteyenler var. Görüyorsunuz işte. Kongre sonrasındaki süreç bunu bu hale getirmek isteyenleri çok açıkça ortaya koyuyor”

FATİH ERBAKAN'A: CEVAP VERMEYE DEĞMEZ

Kurtulmuş, Fatih Erbakan’ın “Numan Bey’in tabanda bir karşılığı yoktur” sözleri içinse, “Hiçbir şey demiyorum. Cevap vermem. Çünkü cevap vermeye bile değmeyecek bir sözdür. Ben baştan beri hiçbir arkadaşımızın, hiçbir bizden yaşı büyük olan ağabeyimizin bu süreçlerde söylediği söze cevap vermedim. Herkes ileride pişman olacağı bir sözü söylemekten kendisini alıkoysun.”

MİLLET KENDİLERENE GÖSTERECEK

Bu şekilde olmasını kendilerinin istemediğini kaydeden Saadet Lideri Kurtulmuş, “İftar baskınlarını, kayyum tayinlerini, Önder Sav görüşmelerini, Sabih Kanadoğlu görüşmelerini bunları biz istemedik. Bu partiyi bölmek parçalamak değil, başından itibaren bütünleştirmek, büyütmek çabası içerisinde olduk. Biz baştan beri şunu söyledik; geri adım atmayacağız, kararsızlığımızdan vazgeçmeyeceğiz ama bizim elimizle kimseye zarar gelmeyecek. Bu şekilde hareket etmeye devam ediyoruz. Bu şekilde davranmayanlar çıkacak olan sonuçtan sorumlu olanlardır. Partiyi bu noktaya getirenler, partiyi maalesef milletimiz nezdinden beş paralık hale getirenler, işte kongre salonundan beri bu kötü süreci yönetenlerdir. Kayyum kararıyla ilgili olarak da, bu kararı alanlar “Aman ne büyük bir zafer kazandık” falan zannetmesinler. Ne büyük bir mağlubiyet içerisinde olduklarını zaten çok yakın zamanda millet kendilerine gösterecektir.

haber7



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs