En Sıcak Konular

Bahçeli, seçim çalışmalarını Ani'den başlatacak

27 Eylül 2010 12:00 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Settar Kaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 2011 yılında yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinin çalışmasını Kars Ani'den başlatacağını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ekim 2010 Cuma günü Kars'a gelecek. Buradan Ermenistan sınırındaki tarihi Ani kentine hareket edecek Bahçeli, buradaki incelemelerinin ardından cuma namazını Sultan Alparslan'ın fetih namazını kıldığı Fethiye Camii'nde kılacak.

MHP Kars İl Başkanı Settar Kaya, Ani'nin Türklerin Anadolu'ya ilk adım attığı, Anadolu'ya Türk mührünün vurulduğu yer olduğunu belirterek, "Selçuklu Sultanı Alparslan, Ani'yi sadece fethetmekle kalmamış, hanlar, hamamlar, saraylar ve camiler yaptırtarak Türk kimliği ve ruhunu da kazandırmıştır. Türklerden önce Anadolu, binlerce yıl üzerinde büyük savaşların verildiği, medeniyetlerin kurulup, medeniyetlerin yok edildiği, katliamların yapıldığı, kan ve gözyaşının hiç eksik olmadığı bir coğrafya olmuştur. Ani kenti de uğradığı saldırılar ve işgallerle bu zulüm ve katliamlara sürekli maruz kalmıştır. Ne zaman ki Türkler Ani'yi fethederek Anadolu'ya ayak basmışlar, Türk'ün adaleti, İslam'ın engin şefkati ve hoşgörüsü sayesinde bin yıldan beridir Anadolu'da yaşayan herkes huzur bulmuştur. Bu huzuru bozmak, Anadolu'yu tekrar kan gölüne çevirmek isteyenler de bin yıldır boş durmamaktadırlar. Türk yurdunda kendileri için uygun ortam ve yönetim buldukları her an saldırıya geçmektedirler.

Bu saldırılar kimi zaman fiili saldırılar olmakla birlikte, kimi zaman da siyasi ve diplomatik taktik ve tuzaklarla yapılmaktadır." dedi.

İçinde bulunulan dönemin Anadolu Türklüğünün içine fitne fesat sokularak, huzursuzluk çıkarılmasına uygun olduğunu savunan Kaya, "Yakaladıkları fırsatı iyi değerlendirmek isteyenler büyük bir faaliyete girişmişlerdir. Türk milletini birbirine düşürerek, Türk vatanını parçalamak ve böylece tarihi emellerine ulaşmak istemektedirler. Ülkemizin bir parçası üzerinde oynanan oyunlara ilaveten, Trabzon'daki Sümela Manastırı ile Van'daki Akdamar Kilisesi'nde yapılan ayinler dini olmaktan çok siyasi amaca yönelik girişimlerdir. Böylesine belirsiz bir ortamda ve karanlık bir dönemde Devlet Bahçeli'nin ecdat yadigarı Ani kentini ziyaret ederek cuma namazını orada kılacak olması son derece anlamlı ve milletimizin yüreğine su serpecek bir davranıştır. 1064'te Selçuklu Sultanı Alparslan'la beraber saf tutanların torunları, 946 yıl sonra aynı yerde Milliyetçi Hareket'in lideriyle omuz omuza secdeye varacaklardır." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,307 µs