i" /> i"/>

En Sıcak Konular

Bir gazetecinin mesleğini kaybettiği an

27 Eylül 2010 10:54 tsi
Bir gazetecinin mesleğini kaybettiği an Heves-kursak ilişkisini hiç sevmeyiz ve Fatih Altaylı’nın Yiğit Bulut’a çıkışması bizi soğutmaz. Kim ki bir ülkenin Başbakanına öyle bir teklif yapar.. O sırada susanlar da dahil ‘iyibilgi’ kötüleşir! i

Doğan Grubu’ndan HaberTürk’e geçişinin öyküsü sadece profesyonel bir dönüşümden öte ideolojik bir “gelişme” olarak değerlendirilen Yiğit Bulut’un hükümeti yönelik sevecen tavrı, acaba yine bizzat hükümet tarafından nasıl algılanıyor? Bunun üzerinden bir muhalefet getirmeyeceğiz Yiğit Bulut’a.

Fakat ne zamanki Yiğit Bulut, genel anlamıyla “basın” özel anlamıyla internet ve gazeteleri kapsayan bir RTÜK benzeri önerdi, işte o an bir gazetecinin mesleği üzerine iyice düşünmesi gerektiği bir andır.

Esasen kendisinin düşünmesi de fark etmez, diğer gazetecilerin onun gazeteciliği hakkında düşünmesi gerekir. Hem TV’de program yapan ('Sansürsüz'!) hem de bir gazetede köşe yazan biri, özgürlüğün tüm dünyada en kıymetli değer addediliği bir dönemde, nasıl böyle bir kurumun hayata geçirilmesini hükümete önerebilir?

Bunu izleyenlere de bir çift laf söylemek lazım. Dinleyenlerin şu veya bu nedenle “ağır ol bakalım Yiğit efendi, evrensel değerlerden bi-haber olduğun belli ama hiç olmazsa Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 26 ve 28. maddelerini oku öyle gel” demeyenlerin de kulakları çınlatılmalı.

Ki o maddeler AKP’nin değiştirmeyi düşündüğü maddelerden değil. Ve tabii önce AKP’liler ve seçmenleri hemen farkına varmalı ki, özgürlüklerini kullanamamış olmaktan yakınan bir kitle olarak, kimden gelmiş olursa olsun böyle bir teklife, “hiç duymamış olalım, sende hiç söylememiş ol hatta bundan sonra da başka bir şey söyleme” yanıtını verebilmeliler.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,784 µs