En Sıcak Konular

Bu önerilere dikkat!

27 Eylül 2010 10:39 tsi
İşyerinde yapmanız gereken tüm işleri gün boyunca tamamlayabiliyor musunuz? Hem tüm gün işte ara vermeden çalışmayı hem de akşamları eve iş götürmeyi istemiyorsanız, bu önerilere dikkat edin.

Ehow isimli haber sitesinde yer alan habere göre, zamanınızı iyi kullanarak tüm işlerinizi vaktinde bitirebilirsiniz. İşte zamanı daha iyi kullanmanın yolları:

- Çoklu görevlerden vazgeçin: Öncelikle bir işi bitirin ve daha sonra bir başkasına geçin. Aynı anda 2-3 işi bitirmeye çalışmayın. Başka seçeneğiniz olmadığında ara sıra yapabilirsiniz. Tüm zamanınızı tek bir işe verince daha başarılı olursunuz.

- İşlerinizi daha küçük parçalara ayırın: İşinizi tamamlamak için yöntemi gözünüzde canlandırmanın yolu taslak oluşturmaktır. Sonra, bir işi 4 parçaya bölün. Böylece işin asla bitmeyeceğini düşünmek yerine 4 tane farklı ve kısa hedefiniz olur. Küçük parçaları bitirmeye odaklanınca hepsini bitirmiş olacaksınız.

- Ertelemeyin: Bazıları için erteleme işe yarar ve insanlar bu şekilde başarılı olur. Ertelemelerinizi gerçekten gereken zamanlar için saklayın. 2 hafta içinde bitmesi gereken bir projeniz varsa, en az 3 gün içinde ilk bölümüne başlamış olun. Sonra, birkaç günde ilk bölümü bitirin ve ikinci bölüme geçin. Kendinize küçük teslim tarihleri verin ve sıkıldığınızı hissedince bu teslim tarihlerini aklınıza getirin.

- İş bittikten sonra değerlendirme için zaman ayırın: İşin tamamında neler yaptığınızı hatırlayarak gözden geçirin, bir sorun olup olmadığını belirleyin. Bu size gelecek görevler için de yardımcı olacaktır.

Zaman Online 

 

 



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs