En Sıcak Konular

Meğer kendisi yazmıyormuş!

27 Eylül 2010 10:29 tsi
'Dünyanın En Çok Kazanan Yazarı' James Patterson'un kitaplarını, bir yazarlar ekibi hazırlıyor...

Forbes Dergisi tarafından 1 Haziran 2009-1 Haziran 2010 tarihleri arasında 70 milyon dolar kazandığı için 'Dünyanın En Çok Kazanan Yazarı' ilan edilen Amerikalı James Patterson'ın kitaplarını, sayısı beş ile yedi arasında değişen bir yazarlar ekibi yazıyor ama parayı o kazanıyor.

Hürriyet'in haberine göre, işin daha da ilginç ve çarpıcı boyutu ise "Hikâye bulmak kolay ama cümle kurmak zor" diyerek kitaplarını bir yazarlar ekibine yazdıran James Patterson'ın zerre kadar gocunmaması. Aksine, yılda 70 milyon dolar kazandığı halde, yazarlar ekibinin kendisine borçlu olduğunu söylüyor İngiliz gazetesi Guardian'daki söyleşisinde. "Çünkü" diyor Patterson, "Onlar benden çok şey öğreniyorlar. Sonra da bunları kullanarak kendi yollarını çiziyor, kendi romanlarını yazıp çok para kazanıyorlar.

'BERBAT BİR YAZAR'
Tahtından ettiği Stephen King tarafından "berbat bir yazar" olarak tanımlanan Patterson, bu eleştiriyi, "Ben bir düzyazı ustası değilim, sadece iyi hikâye söyleyen biriyim" diye cevaplıyor. Zaten başka yazarların kendi uyguladığı yöntemi uygulamasını kesinlikle istemiyor. Kendi yönteminin kendisine ait olduğunu vurgulayan Patterson, "Herkes aynı yöntemi uygularsa felaket olur" diyecek kadar da açık sözlü.

İSTER İZLEYİN, İSTER OKUYUN
James Patterson, 1947 doğumlu. Sadece Kuzey Amerika'da bir yılda 170 milyon adet James Patterson kitabı satıldı. Hemen her konuda yazıyor, hemen her konuda ödül kazanıyor. Toplam 65 kitap, bu kitaplardan yapılan filmler, hazırlanması öngörülen kitaplar derken, Patterson fırtına gibi esiyor yayın dünyasında. 'Yedinci Cennet', 'Sansar', 'Londra Köprüleri', Kedi ve Fare', 'İlk Ölüm - Kadın Cinayetleri Kulübü 1', 'İkinci Şans - Kadın Kulübü Cinayetleri 2', 'Bikini', 'İkaz', 'Büyük Kötü Kurt', ' Menekşeler Mavidir', 'Güller Kırmızıdır', 'Cankurtaran', 'Balayı' gibi kitapları Türkçe'ye de çevrildi.



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs