10 gıda | " /> 10 gıda | "/>

En Sıcak Konular

En doğal enerjiyi sağlayacak 10 gıda

27 Eylül 2010 10:12 tsi
En doğal enerjiyi sağlayacak 10 gıda
Beslenmenin birinci rolü etkili, enerji dolu besinlerle vücudunuzu desteklemektir. Ancak maalesef birçok insan enerji için anlık enerji veren rafine şeker ya da kafeine yöneliyor. İşte en doğal enerjiyi sağlayacak 10 gıda...

Askmen isimli internet sitesinde yer alan habere göre, size en doğal enerjiyi sağlayacak 10 gıda:

1. Yağlı soğuk su balığı: Somon veya uskumru balığı bu grupta yer alıyor. Bu balıklar mükemmel bir omega 3 kaynağıdır. Kalp hastalığı, çeşitli kanser türleri riskini azaltan bu balıklar, iltihabı ve vücut yağını da azaltmaya yardımcı. Aynı zamanda protein, enerji veren B vitaminleri, magnezyum, potasyum ve D vitamini bakımından zengindir.

2. Omega 3- Yumurta: Sağlıklı yağlar, B vitamini bulanan yumurta, kolin denilen beyin destekleyici bir madde içeriyor. Mükemmel bir protein kaynağı olan yumurta yüksek biyolojik değere sahip. Ayrıca, yumurta doğanın en dengeli besinidir.

3. Kabuklu yemiş: Badem ve ceviz, sağlıklı yağlar, lif, protein, vitamin, mineral ve antioksidanlarla doludur. Lezzetli olan bu yemişler güçlü ve enerji sağlayıcı atıştırmalıktır.

4. Çekirdekler: Keten tohumu, kendir gibi çekirdekler iyi bir lif, sağlıklı yağlar, vitamin ile mineraller ve antioksidan içeriyor. Bunlar sizi uzun süre tok tutuyor ve enerji sağlıyor.

5. Yulaflar: Bunlar karmaşık karbonhidrat olan yulaflar, bol liflidir ve glisemik indeksi düşüktür. Ayrıca enerji veren B vitaminleriyle doludur. Eski moda yulaflar doğal, işlenmemiş haldedir. Vücudunuza daha yavaş enerji salımı sağlar.

6. Kinoa: Teknik olarak bir çekirdek ailesinden gelen kinoa, her yaştan insanın beslenmesinde bulunmalı. İyi bir protein kaynağı olan kinoa, yüksek kaliteli karmaşık bir karbonhidrattır. Ayrıca potasyum, kalsiyum ve magnezyumun yanında lif ve demir oranı yüksektir.

7. Meyveler: Özellikle kayısı, muz, kantalup kavunu ve kivi gibi meyvelerde potasyum oranı yüksektir. Karaciğer glikojeni için fruktozu da fazla olan meyvelerdeki şeker kullanıma hazırdır. Ayrıca meyvelerin içinde lif ile tonlarca vitamin, mineral ve antioksidan bulunuyor. Sağlığınız için meyveler doğal enerji desteğidir. Her gün meyve tüketmelisiniz ya da muz, donmuş yaban mersini, yoğurt ve biraz kabuklu yemişi blender'dan geçirip yiyebilirsiniz.

8. Su: İnsanların önemli bir kısmı kronik olarak susuzluk sorunu yaşıyor. Dehidrasyon fiziksel ve zihinsel kapasitenizi sınırlandırıyor. Çünkü su artan ısı ve stres koşullarında vücudunuzu serinletiyor. Bu nedenle aktif olmayan bir kişinin günde en az 8 bardak su tüketmesi tavsiye ediliyor. Yanınızda yarım litrelik bir şişe getirin ve bunu 3-4 saatte bir bitirdikten sonra tekrar doldurun.

9. Çay: Bazen hızlı bir kafein desteği bizi kendimize getirebilir. Beyaz, yeşil, siyah çay gibi farklı türler size bir miktar kafein sunuyor. Bunun yanında çayda teanin isimli amino asit de bulunuyor. Bu, fazla kafein tüketiminden kaynaklanan bunalımı önlüyor.

10. Kahve: Kahvede bulunan kafein, performansınızı geliştiriyor, vücudun enerji seviyesini artırıyor, uyanık ve dinç olma, keyif ve rahatlık hislerinde kısa süreli artış oluyor. Ayrıca kahve bol miktarda antioksidan içeriyor. Günlük toplam antioksidan içeriğinin yüzde 70'ini karşılayabiliyor. Kahveyi yatmadan 8 saat önce için. Aksi takdirde uykusuzluk çekebilirsiniz.

 
zaman online



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,558 µs