En Sıcak Konular

Akaydın'a tepkiler çığ gibi...

27 Eylül 2010 09:50 tsi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen bira festivaline tepkiler dinmek bilmiyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Almanların geleneksel festivaline Büyükşehir Belediyesi'nin öncülük etmesinin kabul edilemez olduğunu beliren AK PartiBüyükşehir Meclis Üyesi Yaşar Tabur, "Belediyenin görevi bira festivaline sponsor olmak ya da sosyal bir meşruiyet kazandırmak değildir." dedi.

Festivalin bir gencin ölümüyle sonuçlandığını ifade eden Tabur, Belediye Başkanı Akaydın'ı sorumsuzlukla suçladı. "Belediye başkanı olarak yaptığınız her türlü eylem ve söylevden sorumlusunuzdur." diyen Tabur, şöyle devam etti: "Kişisel yaşam tarzınızı, makamınızı kullanarak 'en doğru yaşam benim gibi yaşamaktır' noktasında gösteremezsiniz. Sizin bira festivalinde söylediğiniz cümlelerden kitleler etkilenebilir. Hiçbir festival ve festivalin tanıtım sonuçları bir gencimizin hayatından daha önemli değildir." ifadelerini kullandı.

Akaydın'ın tavırlarını "şuursuzca" olarak nitelendiren Tabur, bu olaydan CHP'lilerin bile aşırı derecede rahatsız olduğunu kaydetti. Tabur, şunları söyledi: "Buna rağmen kol kırılır yen içinde kalır mantığıyla hareket ettiklerinden ses çıkarmamaktalar. Teşbihte hata olmaz mantığıyla söylemek gerekirse Akaydın Antalya'yı Salazar'ın mantığıyla yönetmek istiyor. Salazar da halkını yıllarca futbol, fado (müzik) festivaller ile yönetmeye kalkmıştı. Akaydın sağ olsun Antalyaspor ile ilgilenmediği için geriye sadece müzik ve festivaller kalıyor. Bir konserin biri bitmeden diğeri başlıyor. Milletin Antalya'da Büyükşehir hizmetlerinin yapılamadığını düşünmesine olanak tanımamak için bu telaşlı konserlerin yapıldığını biliyorum."

CHP'li Mustafa Akaydın'ın yakında Antalya'yı ucube festivaller kentine çevirmesinden korktuğunu ifade eden AK Partili Tabur, turizm şehrinin çukurlar kentine döndüğünü kaydetti. Akaydın'ı Antalya'nın fiziksel değişimi için bir adım atmamakla suçlayan Tabur, aksine geçmişte yapılan çalışmaları baltaladığını ifade etti. Tabur, sözlerini şöyle tamamladı: "Bira festivaline ayırdığı zaman kadar somut sorunlara zaman ayırabilseydi belki de festivallerin bir anlamı olabilirdi. Yoksulluğu önlemek, işsizliği önlemek gibi sloganlar ile iş başına gelen Akaydın sanırım bu festivallere hep yoksulları çağırmıştır. Bir gencimizin yaşamını yitirmesi bu festivale damgasını vurmuştur. Bütün haber bültenlerinde bu konu öne çıkmıştır. Akaydın'ın acemi er dönemi askerlerin yaptığı hataları tekrarlaması artık sinir bozucu bir durumdan öte Antalya'da yaşayan biri olarak kaygı verici noktadadır. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Sussam gönlüm razı değil, söylesem tesiri yok, ancak biz her zaman olduğu gibi uyarı görevimizi yapmak zorundayız." 

cihan




Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,598 µs