En Sıcak Konular

"DTP sıkıysa seçime girsin"

0 0 0000 00:00 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önümüzdeki milletvekili seçimlerine bağımsız adaylarla gireceğini açıklayan DTP'ye yüklenerek, "DTP artık seçimlere girmeye cesaret edemez, kolaysa girsin. Sıkıysa girsin, girsin de görelim" dedi.

Deniz Baykal, Olay TV'de İsmet Solak'ın sorularını yanıtladı. Baykal, DTP'nin Nevruz kutlamaları sonrasında umduğunu bulamadığına değindi. Baykal, "PKK işinin nemasını değerlendirmek üzere siyaset yapanların" artık, ağırlığını ve etkinliğini kaybettiğini belirterek, Nevruz kutlamalarından sonra "PKK uzantısı olan DTP'nin" seçimlere girecek cesareti bulamayacağını söyledi. Baykal şöyle devam etti:

"Nevruz'da bunu doğrulattık. Artık Kürt kökenli vatandaşlar tahriklere kapılmıyor. Doğulu vatandaş şiddet ve kavga istemiyor. PKK uzantısı parti Nevruz kutlamalarının ardından dudak bükmeye başladı. Bekledikleri şey olmadı. DTP artık seçimlere girmeye cesaret edemez, kolaysa girsin. Sıkıysa girsin, girsin de görelim. Nevruz'da bunu bir kez daha gördük ve doğrulattık."

ANAYASA'YA İNANMIYOR

"Cumhurbaşkanı olacak kişi Anayasa'yı içine sindirecek biri olmalı" diyen Baykal, cumhurbaşkanlığı makamına inanmayan bir kişinin Köşk'e aday olmasının Türkiye'yi yanlışlara götüreceğini belirtti. Baykal, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının önündeki engelleri ise şöyle sıraladı:

"Tayyip Bey, cumhurbaşkanlığını içine sindirmiyor, Anayasa'ya inanmıyor, içine sindirmiyor. Hakkında üzücü suçlamalar var. Yargı organlarının sonuçlandıramadığı dosyalar var. Cumhurbaşkanı olmak ayrı bir iş. Tayyip Beybu makama uygun değil. Cumhurbaşkanı olacak kişinin hakkında şaibe olmayacak. ABD'de 'ordunun işi yan gelip yatmak yeri değil' diyen bir kişi cumhurbaşkanı olamaz. Hakkında dokunulmazlık dosyaları var. Bütün bu gerekçelerle Tayyip Bey, Cumhurbaşkanı olamaz, olamaz, olmaz" dedi.

haber10



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs