En Sıcak Konular

ADD'den askeri tatbikat provası!

0 0 0000 00:00 tsi
ADD'den askeri tatbikat provası! Atatürkçü Düşünce Derneği şubelerinin 14 Nisan'da uyması gereken kuralları içeren bir genelge yayımladı. Askerî tatbikata hazırlığı hatırlatan genelgenin farklı üslubu dikkat çekti. 

ADD Genel Başkan Yardımcısı Dursun Ali Ercan imzasıyla yayımlanan ADD'nin söz konusu "5 No'lu" genelgesinde üyelerin kırmızı-beyaz kurdele ve Atatürk rozeti takarak kendilerini tanıtıcı işaretler taşıması istendi. Genelgede, "Yağmura karşı tedbirli olunmalı, su, kumanya, ilaç, telefon gibi kişisel gereksinimler unutulmamalıdır." gibi ifadeler kullanıldı.

ADD Genel Başkan Yardımcısı Dursun Ali Ercan'ın, şubelerine gönderdiği genelgede, 14 Nisan mitingine katılacakların Ankara Valiliği'nden alınan izin belgesini yanlarında getirmeleri, izin belgesinin bir kopyasının emniyet görevlilerinin talebi durumunda gösterilmek üzere, taşıtlarda bulundurulması istendi.

Genelgede şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca mitinge katılmak üzere gelen herkesin nüfus cüzdanını yanında bulundurması gerekir. Yerel gazete ve televizyonların mitinge getirilmesi tüm etkinliğin yurt genelinde yankı bulması bakımından çok önemlidir. Yağmura karşı tedbirli olunmalı, su, kumanya, ilaç, telefon gibi kişisel gereksinimler unutulmamalıdır. ADD üyeleri kırmızı-beyaz kurdele, Atatürk rozetleriyle tanıtıcı işaretler taşımalı. Dernek tanıtıcı pankart ve Türk bayrağı dışında bir şey bulundurulmayacaktır."

Ankara'ya girişte büyük trafik sorunuyla karşılaşılabileceğinin altının çizildiği genelgede şunlar kaydedildi: "Ankara içinde bazı caddelerde bordür çalışmaları trafikte yavaşlamaya neden olabilir. Ayrıca Ankara'ya gelecek yüzlerce otobüsün oluşturacağı uzun kuyruklar, muhtemel kazalar, yapay engellemeler, kontroller vs. nedeniyle hareket saatleri dikkatli bir şekilde planlanmalıdır. Hipodroma erken varış durumunda tuvalet yetersizliği göz önünde tutularak gerekli molalar verilmelidir. Hipodromdan miting alanına 10.00'da hareket edilecek ve düzenleme komitesinin göstereceği alanda yer alınacaktır."

Düzenleme komitesinin belirleyip Ankara Valiliği'ne sunduğu onaylanmış slogan ve dövizler dışında pankart kullanılmayacağına ve slogan atılmayacağına dikkat çekilen genelgede şu ifadelere yer verildi: "Sadece üyelerimizi değil, çevremizde olan tüm katılımcıları bu yönde uyarmalı, taşkınlıklara, özellikle eylemi sabote etmeye yönelik olası provokatörlere ve çığırtkanlara izin vermemeliyiz."

İHD: 14 Nisan'daki eylem insan haklarına aykırı

İnsan Hakları Derneği (İHD), Cumhuriyet Mitingi'ni statükocuların, demokratikleşmeye ve sivilleşmeye karşı direnişi olarak nitelendirdi. İHD İstanbul Şubesi, mitinge karşı yarın bir imza kampanyası başlatacak. İmzaya açılacak metinde "14 Nisan mitingi statükocuların sivilleşmeye ve demokratikleşmeye karşı bir direnişidir, desteklemiyoruz. Demokratikleşmeye ve sivilleşmeye taraf olanlar bu mitinge katılmamalıdır." görüşlerine yer veriliyor.

zaman
 



Bu haber 306 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,940 µs