dikkat!.. | " /> dikkat!.. | "/>

En Sıcak Konular

Derin provokasyonlara dikkat!..

27 Eylül 2010 08:38 tsi
Derin provokasyonlara dikkat!.. 

AK Parti ile BDP görüşmesinin Kürt sorununun çözümünde yeni bir sürecin adımı olduğunu belirten Laçiner, "Her iki tarafın derinleri süreci sabote etmenin yollarını arayacak" diye uyardı.

Hükümet-BDP görüşmesini değerlendiren USAK Genel Koordinatörü Doç. Dr. Sedat Laçiner, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in görüşmeye katılmasının hükümetin meseleye salt terör boyutundan bakmadığının, hukuksal taleplere ve hatta ortam oluşur ise çeşitli dağdan indirme formüllerine de sıcak bakabileceğinin bir işareti olduğunu ifade etti. Referandumda halkın çözüm için her türlü yolun denenmesi konusunda hükümete geniş bir kredi açtığına dikkati çeken Laçiner, bu kredinin sonsuz olmadığının altını çizdi.

Türkiye'de reformların ve değişimin belki de en hızlı yaşandığı alanın Kürt sorunu olduğunu ifade eden ve bu tür görüşmelerin sıklaşması gerektiğinin altını çizen Laçiner, tek görüşme ile sonuç alabilmenin mümkün olmadığını kaydetti. "Tarafların süreci kendi lehlerine, parti politikalarını veya temsil ettikleri tarafı diğeri karşısında avantajlı konuma getirmek için kullanmamaları ve ortak hedeflere odaklanmaları gerekiyor ki bu gerçekten zor bir hedef" diyen Laçiner, "Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarından da anlaşılıyor ki devlet henüz BDP ve PKK'nın samimiyetinden tam olarak emin olamıyor" diye konuştu.

'SÜREÇ İSTİSMAR EDİLEBİLİR'

Ortada yoğun bir görüşme trafiğinin olduğunu dile getiren Laçiner, Hakkâri'deki katliam gibi bir saldırıya rağmen iklimin oldukça yumuşamış göründüğünü, buna karşın provokatörlerin her iki cenahta da pusuya yatmış beklediklerini vurguladı. Önümüzdeki günlerde görüşme trafiğine Kandil ve hatta Kandil dışında kalan PKK'nın bazı ileri gelenlerinin de dâhil olabileceğini ifade eden Laçiner, hükümet ne kadar gerekli cesareti gösterirse göstersin ortamın seçimler öncesinde kırılgan olacağını ve daha da kırılgan olsun diye özel bir çaba sarfedileceğini vurguladı.

Süreci her iki tarafın derinlerinin sabote etme yollarını arayacağına dikkati çeken Laçiner, "Bu çaba şimdiden başlamış durumda" dedi.

Bu tür süreçlerin bir veya birkaç partinin götürebileceği süreçler olmadığını dile getiren Laçiner, medya başta olmak üzere herkese görev düştüğünü söyledi.

yenişafak



Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,411 µs