Gürüz imzası | " /> Gürüz imzası | "/>

En Sıcak Konular

Kıbrıs vurgununda Gürüz imzası

27 Eylül 2010 08:28 tsi
Kıbrıs vurgununda Gürüz imzası 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM) yapılan Kıbrıs vurgunun ardından eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz çıktı.

Sayıştay denetçileri, ÖSYM’deki Kıbrıs vurgununun ardından, paraların ayrı hesaba aktarılması talimatı veren YÖK eski Başkanı Gürüz’ün çıktığını tespit ederek soruşturma istedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde (ÖSYM) yapılan Kıbrıs vurgunun ardından eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz çıktı. KPSS’deki kopyaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Kıbrıs’ta yapılan ÖSS sınavı gelirlerinin de ÖSYM bütçesine aktarılmadığı tespiti, Sayıştay denetçilerini harekete geçirdi. ÖSYM’de görevli üst düzey bürokratların, ayrı hesapta toplanan sınav ve harç paralarıyla KKTC’de villa satın aldığı, aileleriyle otellerde konakladığı iddia edildi.

AYRI HESAP OYUNU ORTAYA ÇIKTI

2009’da Kıbrıs’tan sınava giren adayların ödediği paraların ayrı hesapta tutulmasının altında dönemin YÖK Başkanı Gürüz’ün imzasının olduğu tespit edildi. Sayıştay’ın, Prof. Gürüz ile geçen hafta görevinden istifa eden ÖSYM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan’a yargı yolu açacak suç duyurusu metninde şu ayrıntılar yer aldı:

3 BİN ADAYDAN 133 BİN TL TOPLANMIŞ

ÖSYM verilerine göre 2009’da Kıbrıs’tan ÖSYS’ye giren aday sayısı 3 bin 348 kişi olmuş ve her kişiden 40 TL alınmış, toplamda alınan 133 bin 920 TL Kıbrıs’ta açılan ayrı bir hesapta tutulmuştur. Bu durum 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre suç teşkil etmektedir. Bunun bu şekliyle yapılması hususunda dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz imzası ile bir protokol imzalandığı görülmektedir. Prof. Gürüz, ÖSYM gelirlerini toplamayan Ünal Yarımağan, Mehmet Altunay ve Yüksel Bilgin hakkında işlem yapılmasının uygun olacağı düşünülmektedir. •

PROF. YARIMAĞAN İLE GÜRÜZ’E YARGI YOLU

1995-2003 yılları arasında iki dönem YÖK başkanlığı yapan Gürüz, KPSS skandalı sonrası istifa ederek ayrılan eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ve diğer ilgililerle ilgili soruşturma başlatıldı.

star



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,753 µs