En Sıcak Konular

Gandi'den Erdoğan'a samimiyet sözü

26 Eylül 2010 21:02 tsi
Başbakan, İstanbul'dan CHP liderine samimi değil dedi, Kılıçdaroğlu Ankara'dan cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın İstanbul'dan "samimi değil" sözlerine Ankara'dan cevap verdi. Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği teklifine destek vereceklerini söyleyerek, bu konuda kimsenin samimiyetinden şüphe duymamasını istedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Bala ilçesine bağlı Afşar Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Müslüm Coşan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan Coşan, Kılıçdaroğlu'na, 2007'de meydana gelen depremde, belde halkına devlet tarafından yaptırılan evlerin hala teslim edilemediğini, vatandaşların hasarlı evlerde oturduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu da evlerin bir an önce teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Ziyaret sonrası belediye önünde parti otobüsünden vatandaşlara hitap eden CHP lideri, siyasetin kavga alanı olmadığını söyleyerek, vatandaşa hizmet için yola çıktıklarını söyledi. Referandum sürecini ve alınan oy oranlarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, vatandaşın yaptığı tercihe saygı duyduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

''(Evet) diyen de 'hayır' diyen de başımızın üstünde. Biz bunu söyledik ama sayın Başbakan, 'hayır oyunu kullananlar darbecidir' dedi. Doğru değil. Kim darbeci? Hayır oyunu kullanmak ne kadar önemliyse evet oyunu kullananlar da bizim vatandaşımız. Onları suçlayacak mıyız? Ben muhalefet olarak hayır oyunun kullanılmasını istedim, vatandaş evet verdi ret mi edeceğiz? Vatandaşın tercihine saygı göstereceğiz. Dürüst politikacının görevi budur."

KILIÇDAROĞLU AFŞAR'DAN SÖZ VERDİ

Erdoğan'ın İstanbul'da medya temsilcileriyle yaptığı toplantıda gündeme getirdi konular ve Anayasa değişikliği teklifini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, Meclis'teki çalışmalara destek vereceklerini şu sözlerle açıkladı:

'Şimdi anayasayı değiştirelim', hayhay buyurun gelin değiştirelim. 1 Ekimde Meclis toplanıyor, oturalım konuşalım, varsa bir aksaklık düzeltelim. Sayın Başbakan diyor ki 'ben ana muhalefet liderinin samimiyetinden şüpheliyim'. Afşar'dan söz veriyorum, bizim samimiyetimizden kimse şüphe etmesin. Biz samimiyiz, biz düzgünüz, biz doğruyuz.  Seçimlerde CHP'ye oy verse de vermese de hepsi bizim vatandaşımızdır. Biz hepsini kucaklamak zorundayız, politikacının görevi budur. Sonuçta takdir vatandaşa aittir. Onun için Sayın Başbakana bu beldeden sesleniyorum, biz samimiyiz. Biz isteriz ki bu ülkede demokrasi olsun, özgürlükler olsun. Bu ülkede demokrasinin önünü kesen bir şey varsa gelin hep beraber düzeltelim. Niye ben söyledim? 'Darbe olursa o tankın önüne önce ben çıkacağım' dedim. Kimse kimseyi korkutmasın. Bu milletin öyle yalana dolana pabuç bırakacak hali yok. Artık doğru, temiz siyaset yapacağız. Destek verirseniz bunu yapmaya söz veriyorum. Destek verin göreceksiniz Türkiye'nin önü açılacak.''

internet haber



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs