En Sıcak Konular

Şam'da göz gözü görmüyor

26 Eylül 2010 18:16 tsi
Suriye'nin başkenti Şam çölden gelen kum fırtınasının yanı sıra şehir merkezindeki tozlu havanın etkisiyle oluşan toz bulutuna teslim oldu.

Şehir merkezinde kapkara bir bulutun oluşturduğu toz, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Şam, 2 gündür yoğun bir toz bulutunun etkisinde. Şehri kaplayan tozlu hava vatandaşların yaşantısını olumsuz yönde etkiliyor. Şehir merkezini etkisi altına alan tozlu hava vatandaşların evlerinden çıkmasını bile zorlaştırıyor. Toz bulutu özellikle çocuk, yaşlı, astım ve bronşit hastası olan vatandaşları çok daha fazla etkiliyor. Adeta göz gözü görmekte zorlandığı Şam'da, uzmanlar önemli bir durum olmadığı taktirde dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

Uzmanlar çıkılması durumunda ise koruyucu maske takılması tavsiyesinde bulunuyor. Tozlu havanın etkisiyle görüş açısı düşerken, bu durum zaman zaman trafiği olumsuz yönde etkiliyor.

Astım hastası olduğunu ifade eden Haşim Ali Şakir, günlük işleri sebebiyle dışarı çıkması gerektiğini belirterek, dışarıya ancak bir maske yardımıyla çıkabildiğini kaydetti. Şakir, "Şam yaklaşık 3 gündür bu şekilde tozlu havanın etkisinde. Bu gün çok daha yoğun. Benim toza karşı alerjim var. Bu yüzden maske takmadan dışarı çıkamıyorum. Diğerleri de aynı şekilde tozdan etkileniyor. Özellikle yaşlı, çocuk ve toza karşı alerjisi olanlar bu yüzden de evlerinden çıkamıyor." şeklinde konuştu.

Garson Ahmed Sebatiy ise yoğun toz sebebiyle işlerinin etkilendiğini söylüyor. Sebatiy, "Müşterilerimiz daha önce dışarı kurulan masalarda otururlardı. Ancak bir kaç gündür toz sebebiyle kimse gelmiyor. Çünkü yoğun bir toz var. Bu durum da insanları etkiliyor." diye konuştu.

Yoğun tozun insanların günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Habib Mustafa da, "Bir çok insan dışarı çıkmıyor. Çıkanlar da işleri sebebiyle çıkıyorlar. Bu durum yaklaşık 3 gündür devam ediyor. Hasta olanlara Allah yardımcı olsun." diyerek temennisini dile getiriyor.

cha



Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs